Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Општинско веће одобрило нове ценовнике

rss

28.08.2011. Извор: Општина Алексинац

На седници Општинског већа, одржаној у среду, 24. августа, усвојена је одлука о ребалансу општинског буџета: најзначајнији приход остварен је од пореза на зараде, а највећи део средстава биће усмерен Дирекцији.

Поред осталог, Веће је дало сагласност и на одлуку УО "Комуналних услуга" о повећању цена изношења смећа за три посто у насељима: Житковац, Моравац, Краљево, Суботинац и Бован. Ова одлука ступа на снагу 1. септембра. Иначе, са дневног реда скинута је тачка о повећању цена воде и канализације.

На истој седници усвојена је и одлука о утврђивању економски најниже цене ауто такси превоза на територији алексиначке општине. Према овој одлуци, старт би износио 30 динара, а километар вожње 45 за тарифу један, за тарифу два и тарифу три плаћало би се 50 динара.

Тарифа један примењивала би се радним данима у времену од 6 до 22 часа, тарифа два од 22 до 6 часова, у дане државних празника и недељом, док би се тарифа три примењивала када је одредиште ван територије општине.

Одлука о такси превозу ступила би на снагу објављивањем у службеном гласнику, ако је, претходно, изгласа Општинска скупштина.


# Житковац општинско веће Суботинац такси превоз
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима