Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Одржане седнице Већа и Скупштине

rss

14.09.2015. Општина Алексинац

Усвојени су Акциони план за унапређење родне равноправности, Извештај о остварењу буџета за првих шест месеци ове године, Одлука о стипендирању ученика и студената и Одлука о највишим износима накнаде услед уједа напуштених животиња.

Одржане седнице Већа и Скупштине

На 69. седници Општинског већа општине Алексинац усвојен је Акциони план за унапређење родне равноправности општине Алексинац за период 2016 – 2020. године.

Усвајање овог плана била је обавеза локалне самоуправе настала потписивањем Европске повеље о родној равноправности у јулу прошле године и представља предуслов за конкурисање за средства Европске уније која се додељују у овој области.

Акционим планом, сачињеним на основу спроведеног истраживања и прикупљених података, дефинисане су конкретне мере и акције у пет различитих области – повећање учешћа жена у процесима одлучивања у локалној самоуправи, смањивање економских неједнакости између мушкараца и жена, смањивање родних стереотипа у образовању, сузбијање насиља над женама и побољшање здравља жена.

У наставку дана одржана је 34. седница Скупштине општине Алексинац, која је започела минутом ћутања у знак сећања на трагично настрадалог одборника Скупштине - Војкана Вукића.

Између осталог, на седници су усвојени Извештај о оствареним приходима и расходима општинског буџета за првих шест месеци ове године, Одлука о стипендирању ученика и студената, као и Одлука о највишим износима накнаде штете настале услед уједа напуштених животиња.

 

Коментара: 0


# буџет скупштина општинско веће Војкан Вукић равноправност
@


 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима