Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Одржана седница Савета за здравље општине Алексинац, размотрен Извештај заштитника права пацијената за 2016. годину

rss

07.02.2017.

Јуче је у згради Општинске управе одржана друга седница Савета за здравље општине Алексинац.
Седницом је председавао др Зоран Алексић, а на дневном реду нашло се 7 тачака.

Фото: Општина Алексинац

Након усвајања записника са прве седница одржане 07.12.2016. године, усвојени су Извештаји о раду Савета за здравље за 2015. и 2016. годину.

Чланови Савета једногласно су усвојили и Извештај о раду Саветника за заштиту права пацијената за 2016. годину. Према поменутом извештају, у 2016. години Саветнику за заштиту права пацијената достављено је укупно 18 приговора пацијената у писаној форми. Свих 18 пријава је решено у законом предвиђеном року. По мишљењу заштитника права пацијената Драгана Михајловића 10 приговора је било основано. Примедбе су се односиле на процедуру заказивања, као и на нељубазност радника у здравственим установама.

Усвојен је извештај о раду Комисије за оцену испуњености услова за финансијску помоћ за вантелесну оплодњу у општини Алексинац за 2016. годину. Константовано је да је ова финансијска помоћ веома корисна за грађане општине.

Усвојен је и Закључак Општинског већа о потреби испитивања проблема грејања и обезбеђивања адекватних услова пацијентима у чекаоницама у свим сеоским амбулантама, посебно у Житковцу.

Пријем грађана

Председник Савета за здравље општине Алексинац, др Зоран Алексић, вршиће пријем странака сваког четвртка у периоду од 10 до 13 часова у канцеларији број 36, зграда Општинске управе општине Алексинац, улица Књаза Милоша 169.

Своје примедбе и предлоге за побољшање здравствене заштите у општини Алексинац, грађани могу изнети лично у згради ОУ или на број телефона 061/ 11 466 29


# Зоран Алексић Драган Михајловић Савет за здравље Драгана Михајловић Заштитник права пацијената
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима