Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Новац за спортске организације и удружења грађана само путем јавих позива

rss

23.01.2014. Радио Алексинац

На јучерашњој седници Општинског већа општине Алексинац донета је Oдлука о расписивању јавних позива за доделу средстава из буџета ради суфинансирања активности удружења грађана.

Новац за спортске организације и удружења грађана само путем јавих позива

На јучерашњој седници Општинског већа општине Алексинац донета је одлука о изради Акционог плана запошљавања. Како је изнео предлагач, ове године ће општина конкурисати за средства код надлежног министарства у висини од три милиона динара, јер за разлику од прошле године, ове године смо поново у четвртој групи развијености општина и стекли смо то право. На основу тог конкурса, за ову годину планиране су само две мере запошљавања и то стручна пракса и јавни радови.

Чланови општинске владе поред осталог разматрали су и предлог о куповини просторија некадашњег „Ангроколонијала“, али коначни суд о томе даће одборници СО на наредном заседању. Овом приликом једногласно је прихваћена и одлука о расписивању јавних позива за доделу средстава из буџета ради суфинансирања активности удружења грађана.

 Како је за Радио Алексинац објаснио предлагач, начелник Одељења за општу управу и друштвене делатности Драган Јовановић, у нашој општини се по први пут додељују средства на овакав начин, путем јавних позива, чиме ће читав процес, додаје, бити транспарентнији и објективнији.

- Познати су критеријуми и начини како ће се вршити расподела средстава што даје могућност да активнија и боље организована удружења, као и удружења која раде неке значајне пројекте и програме могу рачунати на већи износ средстава. Удружења ће морати да направе свој план и програм рада и предлог за временски оквир расподеле средстава, а у складу са њиховим потребама средства ће се сукцесивно пребацивати јер буџет није спреман да одмах изврши пренос свих средстава. Што се тиче опредељених средстава, она су отприлике на нивоу претходне године. Трудили смо се да не буде неког значајнијег умањења, иако је укупан буџет општине смањен у односу на прошлу годину.

За удружења грађана биће расписана четири засебна јавна позива, и то за удружења у култури, за културно-уметничка друштва, за цркве и верске заједнице, док ће један јавни позив обухватати сва остала удружења. Јавним позивом за спортске организације ће поред средстава за клубове који се такмиче бити опредељена и средства за школски спорт и за спорт који је значајан за општину Алексинац.

Правилници и за један и за други јавни позив су већ усвојени, а после завршетка јавних позива, у општинским гласилима ће бити објављена листа удружења и организација које су добиле средства, као и износ који је за сваку организацију и удружење опредељен.

 

Јавни позиви:

јавне позиве можете преузети са општинског сајта:
http://aleksinac.org/index.php/javni-pozivi

 


# буџет општина Славиша Јовановић Саша спорт запошљавање Ангроколонијал Радио Алексинац удружења грађана Драган Јовановић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима