Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Возач социјалне установе оптужен да је изазвао удес у ком је погинула неговатељица

rss

28.02.2021. Телеграф

Основно јавно тужилаштво у Алексинцу поднело је оптужни предлог против Тихомира Укића (57) из овог града због сумње да је 25. јуна 2019. године на путу Прћиловица - Доњи Адровац изазвао саобраћајну несрећу у којој је погинула Снежана Милић (52), неговатељица алексиначке Установе за децу и младе "Христина Маркешић", а повређено је двоје штићеника.

Фото: Фејсбук

Снежана је у тренутку несреће била на месту сувозача у комбију "фолксваген" алексиначке регистрације, којим је Укић управљао, а који се директно сударио са камионом "мерцедес" нишких таблица за чијим је управљачем био С. П. (47) из Ниша.

Васпитачица је погинула на лицу места док је штићеница дома Ј. С. (24) из Доњег Адровца задобила прелом бутнке кости, колена и лакта, а штићеник М. М. (24) из Лознаца напрслину кључне кости.

У несрећи је повређен и Укић због чега је био на лечењу у нишком Клиничком центру али су његове повреде квалификоване као лаке.

Основни суд у Алексинцу потврдио је за Телеграф.рс да се Укићу на терет ставља тешко дело против безбедности јавног саобраћаја.

- Он се терети за дело прописано чланом 297. став 4. у вези члана 289. став 3. Кривичног законика. Прецизиран и допуњен оптужни предлог Основно јавно тужилаштво суду је доставило 1. фебруара, а главни претрес је заказан за 3. март - наведено је у допису достављеном нашем порталу.

Снежана је словила за једну од најбољих неговатељица која је свакодневно децу са посебним потребама преузимала из биолошких и хранитељских породица, довозила их у установу на дневни боравак а затим их поподне враћала кућама.

Кобног дана остало је да развезу још двоје штићеника, младића до села Лознац, а девојку до Доњег Адровца. Несрећа се догодила на кривини код села Адровац, а трагедији је кумовао и клизав коловоз јер је тога дана падала киша.

За тешко дело против безбедности јавног саобраћаја прописана је казна затвора од једне до осам година.

Извор


# Христина Маркишић суд Прћиловица саобраћај саобраћајна незгода Доњи Адровац комби
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима