Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Судар комбија са малишанима из специјалне школе и камиона, погинула неговатељица, троје повређено

rss

26.06.2019. Вечерње новости

Једна особа изгубила је живот, а три су тешко повређене, од којих двоје деце, у саобраћајној несрећи која се догодила у уторак око 13 сати догодила на путу Алексинац-Житковац-Крушевац.

Фото: Фејсбук

Једна особа изгубила је живот, а три су тешко повређене, од којих двоје деце, у саобраћајној несрећи која се догодила у уторак око 13 сати догодила на путу Алексинац-Житковац-Крушевац, односно на такозваној „Моравској магистрали“ недалеко од алексиначког села Доњи Адровац.

Како сазнајемо, несрећа се догодила када је комби возило Специјалне школе за образовање деце са сметњама у развоју „Христина Маркишић“ у Алексинцу, који је превозио малишане после наставе до својих кућа и села у долини Јужне Мораве, ударио у камион који је долазио из супротног правца.

Нишка полиција потврдила је да им је у 13:25 дошло до несреће у којој је на лицу места настрадала једна особа а више повређено. Према првим сазнањима комби је проклизао на саобраћајници мокрој од кише, када је возач највероватније изгубио контролу над комбијем и ударио у теретно возило.

У судару је страдала неговатељица ове специјалне установе Снежана Милић (51), док су тешко повређени возач комбија и два детета. Возач је са тешким повредама пребачен хитно на Клинику за неурохирургију Клиничког центра Ниш, где је збринут, а у нишкој болници пребачено је и једно од двоје повређене деце које је са повредама екстремитета смештено на Дечијој хирурушко-отропедској клиници, док је други малишан задржан на лечењу у Општој болници Медицинског центра Алексинац.

Увиђај на месту судара и трагедије, речено нам је извршили су припадници полиције у Алексинцу у Вишег тужилаштва у Нишу.

Извор: Вечерње новости


# Христина Маркишић саобраћај саобраћајна незгода школе Доњи Адровац комби Вечерње новости
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима