Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Водили је по селима и терали на проституцију, па хтели да је продају за брак

rss

23.03.2022. Нова С

Припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу, интензивним радом у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Нишу ухапсили су Е. Т. (24), Д. Б. (24), З. Б. (32) и О. М. (34) из Алексинца, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело трговина људима.

Фото: архива

Како сазнајемо, ухапшена четворка повезана је родбинским односима, па су заједнички организовали сексуалну експлоатацију а касније и продају двадесетогодишње Нишлијке.

„З.Б. и Д.Б. су брат и сестра, а Е.Т. је са З.Б. у ванбрачној заједници. Ухапшени О.М. је рођак З.Б. и Д.Б. Они су искористили наивност двадесетогодишње девојке, која је и раније одлазила од куће и убедили је да може добро да заради, чувајући децу Е.Т. и З.Б. Међутим, уместо да постане дадиља, двадесетогодишњакиња је постала њихова сексуална робиња. Они су је водили по алексиначким селима како би тамошњим мештанима пружала сексуалне услуге а новац који су тако зарађивали су трошили јер се не баве никаквим другим послом. Затим им се указала прилика да девојку продају, јер је њихов познаник из Смедеревске Паланке тражио жену за свог сина“, наводе наши извори упознати са овим случајем.

Девојка је из руку трговаца људима спашена захваљујући активистима једне невладине организације која се бави борбом против овакве врсте криминалитета.

"Они су девојку идентификовали као жртву трговине људима и о својим сумњама обавестили полицију. Оперативним радом потврђено је да је девојка у принудном браку, а затим је откривено да је пре продаје била присиљена и на проституцију", објашњавају наши извори.

Четворо осумњичених за трговину људима тренутно је на саслушању пред Вишим јавним тужилаштвом у Нишу, након чега ће бити приведени судији за претходни поступак који ће одлучити о одређивању притвора.

Кривични законик за трговину људима предвиђа казну затвора од три до дванаест година. Уколико је дело извршила група људи, што је овде случај, казниће се затвором од најмање пет година. Закон наводи да пристанак лица на експлоатацију или успостављање ропског односа не амнестира извршиоца од казне.

Извор


# полиција хапшење проституција подвођење
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима