Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Више Јавно тужилаштво у Нишу наредило истрагу, осумњичени за наношење тешке телесне повреде

rss

21.05.2021. Блиц

Више Јавно тужилаштво у Нишу донело је наредбу о спровођењу истраге против окривљеног О.П. из Алексинца, због основа сумње да је извршио кривично дело тешка телесна повреда из чл. 121 ст. 3 у вези ст. 1 КЗ.

Фото: РАС Србија / Блиц

Такође, саслушани су окривљени М.С и З.Т., обојица из Алексинца, због основа сумње да су извршили кривично дело учествовање у тучи из чл. 123 КЗ.

На саслушању у тужилаштву, окривљени су изнели своје одбране поводом догађаја од 16.04.2021. године у коме је тешко повређен А.С.

По предлогу тужилаштва, окривљенима О.П и М.С. је одређен притвор у трајању до 30 дана.

Поред тога, тужилаштво је покренуло припремни поступак према двојици малолетника због истог догађаја против којих је такође одређен притвор.

Подсетимо, како је "Блиц" писао, полиција је по пријави да се четворица младића туку дошла у угоститељски објекат у којем се славио 18. рођендан и испред локала затекла Алексу без свести. Он је пребачен у Клинички центар у Нишу где је неколико часова касније преминуо због крварења у продуженој мождини.

У првом тренутку није се знало како је младић преминуо јер на његовом телу није било видљивих повреда а сви саслушани гости су изјављивали да нису видели да га је неко ударио. Међутим, након што је полиција дошла у посед снимака са сигурносних камера утврђено је да је Алекса добио ударац у врат због којег се срушио на земљу а обдукција је потврдила ове наводе јер је на месту повреде нађен хематом који је могао бити нанет само ударцем.


# суд убиство Алекса Стојменовић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима