Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Веспитач осумњичен да је вршио недозвољене полне радње над девојчицом (5)

rss

03.12.2021. Вечерње новости

Окружно јавно тужилаштво у Алексинцу одредило је притвор до 30 дана мушкарцу В. П. (64) из Грејача код Алексинца, због сумње да је као васпитач у Дечјем културном центру у Нишу током ове године у више наврата вршио недозвољене полне радње над девојчицом (5).

Фото: Вечерње новости

Како су саопштили, притвор је одређен због страха да ће утицати на сведоке или поновити дело.

Подсетимо, како се незванично сазнаје, В. П. је осумњичен да је девојчици завлачио руку у гаћице и додиривао јој полни орган, стављао њену руку на његове панталоне у пределу полног органа, и љубио.

Она је испричала родитељима шта јој се догодило, након чега је читав случај пријављен полицији.

Родитељи, чија деца иду у вртић при овој установи, са неверицом су дочекали ову вест.

Они чији су малишани у групи код ухапшеног васпитача затражили су хитан сусрет са директорком установе, али јуче, видно узнемирени, нису желели да коментаришу о чему се говорило на састанку. Ништа мање забринути нису ни родитељи деце из других група, јер се, како сазнајемо, сумња да су се сличне ситуације понављале више пута ове године.

- Знамо тог васпитача, виђамо га стално - каже један од родитеља Милан Крстев.

- Није пријатно кад се овакве ствари дешавају тамо где наша деца треба да буду сигурна и безбедна.

Директорка ДКЦ Ниш Сандра Петковић каже да је њихов колега дугогодишњи радник Установе пред пензијом, и да нико од особља није приметио ништа сумњиво у његовом понашању што би указивало на то да су деца на било који начин угрожена.

- Тај човек ради код нас 36 година, до пензије му је остало десет месеци. Радно место му је у нашој установи, у парку Чаир, последњих година био је ангажован у креативним радионицама. То је рад са децом кроз различите активности. У том сегменту нашег рада имамо доста сарадника, јер се ми не бавимо чувањем деце, већ развијањем њихових интересовања. Он је деци држао ликовно образовање, учио их је цртању, а осим тога радио је као сарадник на пријему малишана. Никада ниједну пријаву нити жалбу на њега нисмо добили - каже Петковић.

Како сазнајемо, истражни органи увелико раде на расветљавању овог дела, ангажовани су и психијатри и психолози, с обзиром на то да је оптужбе изнело петогодишње дете, те да, засада, нема других доказа који би теретили васпитача.

Извор


# полиција хапшење вртић васпитач педофилија обданиште
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима