Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Утопио се шестогодишњак код Витковца

rss

25.05.2011. Агенције, В.Новости

У селу Витковац, у Општини Алексинац, данас у раним поподневним сатима утопио се шестогодишњи дечак Данијел Станојловић.

Беживотно тело дечака ромске националности из Јужне Мораве извукао скелеџија.
Шестогодишњи малишан безбрижно се играо и пао са скеле у набујалу воду

Место где је дечак упао у Мораву


У селу Витковац данас у раним поподневним сатима догодила се трагедија. Шестогодишњи Д. С. је играјући се поред скеле упао у Јужну Мораву и утопио се.

Беживотно тело дечака из воде је извукао скелеџија, који је покушао да му укаже прву помоћ, верујући да је Данијел Станојловић још жив. Убрзо је на место несреће стигла и полиција, која обавља увиђај.

Данијел Станојловић (6) изгубио је живот у набујалој Јужној Морави у атару алексиначког села Доњи Љубеш. До трагедије је дошло у среду касно по подне, тако што се малишан играо на скели постављеној на реци, оклизнуо се, пао у воду и утопио се. Да га спаси није стигао ни стриц, који ради као скелеџија на истој реци, која је прогутала његовог братанца.

- Дошао је код мене око десет сати, донео ми ручак - очајан је стриц Зоран Ајвазовић, скелеџија. - Цео дан радим на скели, па смо заједно јели. Било је то подне. Ушао сам у колибу у рекао му да не прилази реци, али... После сата само сам чуо како је нешто пало у воду. Почео сам да га дозивам, али узалуд. Онда смо се дали у потрагу, ка Витковцу и после два километра пронашли смо му тело...

Ту је скелеџија Славиша Станковић покушао да припомогне. Скочио је у реку, али већ је било касно.

- Видели смо тело како плута, лицем надоле - прича о трагедији Славиша. - Нисмо могли да му приђемо скелом. Скочио сам, извукао га на обалу, али кад сам га извукао већ се видело да му иде пена на уста и на нос. Није могао да се спасе. Страшно...

У породици страдалог малишана очај. За петак у дечаковом родном селу Доњи Љубеш припремају сахрану. Заувек су изгубили малишана, који је пао у воду дубоку свега три метра. Ипак, брза је и јака Јужна Морава и деци зато старији углавном забрањују да се купају у њој. Из нишке полиције потврђују да је дошло до несреће када се дечак са скеле оклизнуо у пао у реку. Увиђај на лицу места извршили су истражни судија Вишег суда у Нишу и полицијски службеници ПУ Ниш. Наложена је обдукција.


# Јужна Морава Витковац Доњи Љубеш Славиша Станковић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима