Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

"Убиј Шиптара": Пекару вредног Албанца ижврљали увредљивим порукама

rss

26.04.2017. Телеграф, Б92

Док трају тензије последице трпе они које политика не занима - на излогу пекаре у Житковцу, чији је власник Албанац, осванули су графити мржње.

"Убиј Шиптара": Пекару вредног Албанца ижврљали увредљивим порукама

Националистички и графити мржње, међу њима и "Убиј Шиптара", осванули су на излогу пекаре у недељу рано ујутру.

Власник Зеке Чочеј са породицом доселио се у Алексинац јер, како каже, у Призрену није било посла. Додаје, политика га не занима.

Чочеј није желео пред камере, али нам је рекао да не сумња ни на кога јер овде ни са ким никада није имао никаквих проблема откако је пре годину дана дошао из Призрена и отворио две пекаре, једну у Алексинцу, једну овде у Житковцу.

Он за Телеграф каже да од када је отворио објекат није имао било каквих проблема са локалним становништвом и да је бизнис уобичајено радио добро.

– У недељу ујутру смо на излогу радње затекли те речи мржње и својеврсни позив на линч. Ми немамо везе са Шиптарима, Косовом и политиком, тако да ми није јасно ко је и због чега то урадио. Нисам никоме ни крив ни дужан, тако да се не бојим – рекао је он и додао да је о инциденту обавештена полиција и да је на њима да ухвате изгреднике.

Како наглашава, у Алексинац се преселио пре годину дана, пре десет месеци је отворио пекару, а купци су задовољни и до сада нису имали било какве замерке.

"Газда је са свима ок, хоће и да почасти, са муштеријама, са свима је ок", наводи радница у његовој пекари Радица Момчиловић.

"Добар је, комуникативан, коректан, долази ту купује, ми тамо, нисмо имали проблема никаквих, а то што се десило је за сваку осуду, ко је урадио и зашто не знам", додаје комшија Ивица Динић.

И Мифтар Тотај је Албанац чија се породица у Житковац доселила пре више од пола века. Каже, никада се ништа слично овде није десило.

"Овде живим 54 године, нико ме није дирао"

Није било оваквих инцидената?

"Не".

Лепо живите са мештанима?

"Да. Ово ми је друг, нико ме не дира"

Грађани Житковца који су учествовали у анкети Б92 осуђују чин.

"Први пут видим овако нешто у нашем селу".

"То су људи ван памети".

"Зашто да се то пише?

"Сваки нормалан човек би то осудио".

Незванично сазнајемо да су сигурносне камере са суседног локала забележиле две особе са капуљачама како спрејом исписују графите на излогу пекаре.

Истрага је у току.


# Житковац
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима