Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

"Ubij Šiptara": Pekaru vrednog Albanca ižvrljali uvredljivim porukama

rss

26.04.2017. Telegraf, B92

Dok traju tenzije posledice trpe oni koje politika ne zanima - na izlogu pekare u Žitkovcu, čiji je vlasnik Albanac, osvanuli su grafiti mržnje.

"Ubij Šiptara": Pekaru vrednog Albanca ižvrljali uvredljivim porukama

Nacionalistički i grafiti mržnje, među njima i "Ubij Šiptara", osvanuli su na izlogu pekare u nedelju rano ujutru.

Vlasnik Zeke Čočej sa porodicom doselio se u Aleksinac jer, kako kaže, u Prizrenu nije bilo posla. Dodaje, politika ga ne zanima.

Čočej nije želeo pred kamere, ali nam je rekao da ne sumnja ni na koga jer ovde ni sa kim nikada nije imao nikakvih problema otkako je pre godinu dana došao iz Prizrena i otvorio dve pekare, jednu u Aleksincu, jednu ovde u Žitkovcu.

On za Telegraf kaže da od kada je otvorio objekat nije imao bilo kakvih problema sa lokalnim stanovništvom i da je biznis uobičajeno radio dobro.

– U nedelju ujutru smo na izlogu radnje zatekli te reči mržnje i svojevrsni poziv na linč. Mi nemamo veze sa Šiptarima, Kosovom i politikom, tako da mi nije jasno ko je i zbog čega to uradio. Nisam nikome ni kriv ni dužan, tako da se ne bojim – rekao je on i dodao da je o incidentu obaveštena policija i da je na njima da uhvate izgrednike.

Kako naglašava, u Aleksinac se preselio pre godinu dana, pre deset meseci je otvorio pekaru, a kupci su zadovoljni i do sada nisu imali bilo kakve zamerke.

"Gazda je sa svima ok, hoće i da počasti, sa mušterijama, sa svima je ok", navodi radnica u njegovoj pekari Radica Momčilović.

"Dobar je, komunikativan, korektan, dolazi tu kupuje, mi tamo, nismo imali problema nikakvih, a to što se desilo je za svaku osudu, ko je uradio i zašto ne znam", dodaje komšija Ivica Dinić.

I Miftar Totaj je Albanac čija se porodica u Žitkovac doselila pre više od pola veka. Kaže, nikada se ništa slično ovde nije desilo.

"Ovde živim 54 godine, niko me nije dirao"

Nije bilo ovakvih incidenata?

"Ne".

Lepo živite sa meštanima?

"Da. Ovo mi je drug, niko me ne dira"

Građani Žitkovca koji su učestvovali u anketi B92 osuđuju čin.

"Prvi put vidim ovako nešto u našem selu".

"To su ljudi van pameti".

"Zašto da se to piše?

"Svaki normalan čovek bi to osudio".

Nezvanično saznajemo da su sigurnosne kamere sa susednog lokala zabeležile dve osobe sa kapuljačama kako sprejom ispisuju grafite na izlogu pekare.

Istraga je u toku.


# Žitkovac
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima