Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Убицама таксисте 48 година робије

rss

11.02.2007.

Бојан Терзић (34) осуђен је на 33 године, а Давор Живковић (37) на 15 година затвора, због убиства чачанског таксисте Милорада Прелића (56) и још неколико тешких кривичних дела. Пресуду је јуче по подне изрекло кривично веће Окружног суда у Чачку, којем је председавао судија Милета Масларевић.

Убицама таксисте 48 година робије
Ако се неко сећа пуцњаве од пре пар година на потезу од Глоговице према аутопуту...

Ово је било поновљено суђење двојици Крушевљана који су ухапшени 23. јануара 2003. године у селу Глоговица код Алексинца, пошто су отворили ватру на петорицу полицајаца и бацили „кашикару”, ранивши једног чувара реда. На првом процесу, завршеном марта 2004. године у истом суду, Терзић је био осуђен на 40, а Живковић на 15 година затвора, али је та пресуда укинута.

Бојан Терзић оглашен је кривим за покушај убиства златара Роберта Васића, 27. децембра 2002. године у Пожаревцу, кад је хицима из „берете” тешко ранио човека у главу и врат. Исте вечери, Терзић и Живковић киднаповали су Момчила Миленковића, таксисту из Лучице код Пожаревца, опљачкали га и одвезли се до Краљева где су оставили „тојоту” са Миленковићем у закључаном гепеку.

Затим су се појавили у Чачку где су 16. јануара 2003. године у 18 сати сели у такси Милорада Прелића и затражили да их вози у Мрчајевце. Успут, у Прељини, Терзић је уперио пиштољ у њега и наредио му да пређе у гепек, али се таксиста успротивио, после чега је убица повукао обарач и испалио један метак у главу Прелићу, док га је Живковић држао. Бацили су таксисту у канал поред пута, претресли му џепове, пронашли и узели 40.000 динара.

Шест дана касније, у Нишу, опљачкали су таксисту Александра Вукића, али нису могли да га сместе у пртљажник јер је брава била неисправна. Одатле су отпутовали до Крушевца, па до Пожаревца, и онда се упутили ка Нишу, али им је полиција већ била на трагу.

На првом суђењу, Живковић је пред већем изјавио да је седео позади и да је таксисту убио Терзић и то тако што је пиштољ случајно опалио. Бојан Терзић се у истрази и на суђењу бранио ћутањем.

На поновљеном суђењу Живковић је потпуно окренуо причу. Рекао је да је управо он седео напред поред таксисте и случајно га убио, док је Терзић био на задњем седишту. Бојан Терзић је изјавио да није сигуран да ли је уперио пиштољ у таксисту, јер је био „доста пијан”. Судско веће није поверовало Живковићевом признању да је убица.



# Глоговица
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима