Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

У забетонираној јами није нађен леш

rss

22.04.2007.

Наводи Словенца Силва Плута, коме се у Окружном суду у Нишу суди у одсуству за убиство Јасмине Ђошић, да се тело Срђана Живковића налази забетонирано у јами, у дворишту куће Љубише Станковића у Алексинцу, нису тачни, рекли су јуче Танјугу у нишкој полицији.

"У дворишту Станковића у Алексинцу нема ни јаме ни Живковића", рекли су у полицији.

Окружни јавни тужилац у Нишу Светлана Савовић потврдила је Танјугу да ће наводи Плута бити проверени и да ће бити оцењено да ли они уопште завређују пажњу тужилаштва. Плут је у писму медијима из словеначког затвора, где издржава тридесетогодишњу казну затвора за убиство Љубице Улчар октобра 2005. године, оптужио Живковића за убиство Ђошићеве 2004. године у Алексинцу, а Станковића, код кога је становао, да је убио Живковића.

У нишком Окружном суду 24. априла наставља се суђење Плуту за убиство Ђошићеве када тужилац и бранилац треба да изнесу своје завршне речи. Председник Кривичног већа, судија Зоран Крстић рекао је Танјугу да он није примио писмо Плута који је у обраћању медијима из словеначког затвора навео да је о свему обавестио поступајућег судију у Нишу. Плут је у првобитном исказу тврдио да се Живковић, који се није одазивао позивима нишког суда током поступка, крије у муслиманском делу Босне, да би у писму медијима тврдио сасвим нешто друго.

Станковић је, сведочећи почетком марта ове године у поступку против Плута, пред судом изјавио да је Плута код њега довео Живковић, из Житковца код Алексинца и да је Плут становао у једној помоћној згради у његовом дворишту.

Станковић је тврдио да је Плута ретко виђао, као и да је у време његовог становања чуо за разне пљачке по Алексинцу и убиство Ђошићеве, али да то није повезивао са Плутом. Прве сумње јавиле су се кад је видео Плута једне ноћи да у дворишту закопава џак. Кад је прегледао то место сутрадан, у џаку је открио пушку, па је то одмах пријавио полицији, рекао је Станковић мењајући свој исказ у односу на сведочење у истрази, када је наводио да је Плута познавао и пре његовог доласка у код њега.

Осим за убиство Ђошићеве, Плут се терети и за покушај убиства Милована Младеновића из Алексинца, а наводно по наговору Живковића, које је покушано после убиства Ђошићеве 2004. године. Плут је оптужен да је испалио рафал у Младеновића из аутомата пронађеног у Станковићевом дворишту.


# убиство Силво Плут
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима