Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

U zabetoniranoj jami nije nađen leš

rss

22.04.2007.

Navodi Slovenca Silva Pluta, kome se u Okružnom sudu u Nišu sudi u odsustvu za ubistvo Jasmine Đošić, da se telo Srđana Živkovića nalazi zabetonirano u jami, u dvorištu kuće Ljubiše Stankovića u Aleksincu, nisu tačni, rekli su juče Tanjugu u niškoj policiji.

"U dvorištu Stankovića u Aleksincu nema ni jame ni Živkovića", rekli su u policiji.

Okružni javni tužilac u Nišu Svetlana Savović potvrdila je Tanjugu da će navodi Pluta biti provereni i da će biti ocenjeno da li oni uopšte zavređuju pažnju tužilaštva. Plut je u pismu medijima iz slovenačkog zatvora, gde izdržava tridesetogodišnju kaznu zatvora za ubistvo Ljubice Ulčar oktobra 2005. godine, optužio Živkovića za ubistvo Đošićeve 2004. godine u Aleksincu, a Stankovića, kod koga je stanovao, da je ubio Živkovića.

U niškom Okružnom sudu 24. aprila nastavlja se suđenje Plutu za ubistvo Đošićeve kada tužilac i branilac treba da iznesu svoje završne reči. Predsednik Krivičnog veća, sudija Zoran Krstić rekao je Tanjugu da on nije primio pismo Pluta koji je u obraćanju medijima iz slovenačkog zatvora naveo da je o svemu obavestio postupajućeg sudiju u Nišu. Plut je u prvobitnom iskazu tvrdio da se Živković, koji se nije odazivao pozivima niškog suda tokom postupka, krije u muslimanskom delu Bosne, da bi u pismu medijima tvrdio sasvim nešto drugo.

Stanković je, svedočeći početkom marta ove godine u postupku protiv Pluta, pred sudom izjavio da je Pluta kod njega doveo Živković, iz Žitkovca kod Aleksinca i da je Plut stanovao u jednoj pomoćnoj zgradi u njegovom dvorištu.

Stanković je tvrdio da je Pluta retko viđao, kao i da je u vreme njegovog stanovanja čuo za razne pljačke po Aleksincu i ubistvo Đošićeve, ali da to nije povezivao sa Plutom. Prve sumnje javile su se kad je video Pluta jedne noći da u dvorištu zakopava džak. Kad je pregledao to mesto sutradan, u džaku je otkrio pušku, pa je to odmah prijavio policiji, rekao je Stanković menjajući svoj iskaz u odnosu na svedočenje u istrazi, kada je navodio da je Pluta poznavao i pre njegovog dolaska u kod njega.

Osim za ubistvo Đošićeve, Plut se tereti i za pokušaj ubistva Milovana Mladenovića iz Aleksinca, a navodno po nagovoru Živkovića, koje je pokušano posle ubistva Đošićeve 2004. godine. Plut je optužen da je ispalio rafal u Mladenovića iz automata pronađenog u Stankovićevom dvorištu.


# ubistvo Silvo Plut
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima