Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

САЈ пронашао фабрику марихуане у Гредетину

rss

18.06.2014.

Како сазнајемо у акцији полиције је у селу Гредетин пронађена велика лабораторија за прераду марихуане.
Ухапшени су М.Б. (33), Н.М. (32), Б.М. (26) и Б.Л. (39)

САЈ пронашао фабрику марихуане у Гредетину

Полиција је покренула велику акцију везану за овај случај и у току су хапшења.

У локалној полицијској управи су обавештени о овом случају, али акцијом руководи служба из Београда, тако да за сада нема детаљних сазнања.

Припадници Специјалне антитерористичке јединице извели су препад на једну кућу у алексиначком селу Гредетин у којој је, према званично још непотврђеним информацијама, откривена лабораторија марихуане. Мештани питомог засеока познатом нашироко по производњи јагода, шокирани су вешћу да је у њиховом комшилуку откривена лабораторија дроге.

Специјалци САЈ у пуној борбеној опреми са фантомкама на глави око шест часова изјутра упали су у кућу мештанина Бобана Л. (39), који ради у Швајцарској. Кућа је била под опсадом полиције и у поподневним сатима.

- Радио је у Швајцарској дуго и све је тамо стекао. Он је фин и коректан дечко и до сада није имао никаквих проблема са законом - каже комшија Сретен Манојловић.

Полиција је ухапшила четири особе које се сумњиче за кривично дело неовлашћене производње и стављање у промет опојних дрога.

Како се наводи у саопштењу МУП-а о овој акцији, ухапшени су М.Б. (33), Н.М. (32), Б.М. (26) и Б.Л. (39), чиме је пресечен још један ланац производње и продаје дроге, као резултат вишемесечног заједничког рада Тужилаштва и припадника Управе криминалистичке полиције.

Током спровођења акције претресени су објекти на више места, а у месту Гредетин, у општини Алексинац, на две локације су откривене лабораторије за производњу модификоване дроге, сканка.

У обе лабораторије нађено је више од 400 засада сканка, висине биљака од преко два метра, а оне су биле у фази сазревања и припремљене за даљу продају.

Полиција је у овим објектима затекла и више килограма готових производа, а на тавану породичне куће једног од осумњичених нађено је више комада ватреног оружја, од којих су неки у илегалном поседу.

Акцију су спровели припадници криминалистичке полиције, у сарадњи са Специјалном антитерористичком јединицом и полицијским управама у Нишу и Јагодини, а у координацији са Тужилаштвом за организовани криминал.

Сви осумњичени ће, уз кривичну пријаву, бити приведени у Тужилаштво за организовани криминал.

Узгајају где стигну

Недавно је претресом куће у селу Доња Пешчаница код Алексинца, у којој је Б. Р. (37) из Београда непријављено боравио, откривена лабораторија за производњу марихуане у вештачким условима. Овде је пронађена комплетна опрема за гајење, а заплењене су 204 стабљике марихуане, висине 1,2 метра, тешке 72 килограма.

За даљу продају било је спаковано десет килограма марихуане, која се на „на велико“ продаје за 3.000 евра по килограму.

Октобра су И. Ђ. (38) и И. И. (31) из Ниша ухапшени због сумње да су поседовали четири килограма марихуане, коју су произвели у лабораторији у викендици на Бовну код Алексинца.

 


# марихуана Доња Пешчаница Гредетин САЈ сканк
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима