Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Претучен у полицијској станици

rss

29.07.2011. Извор Јужне вести

Р.В. (50) из Алексинца тврди да су га у уторак увече алексиначки полицајци брутално претукли у полицијској станици.

Он тврди да су га полицајци најпре вређали, а затим и давили, ударали и шурирали по поду полицијске станице.

Претучен у полицијској станици

Наводно, проблем је настао у продавници ВИП у Алексинцу, када је, како Р.В. каже, продавац позвао полицију.

- Хтео сам да одјавим број, јер сам претходно поломио телефон и нисам желео да неко пронађе картицу и направи ми рачун. Момак ми је објашњавао како морам да зовем Београд,.. ја му причам да не могу, да немам одакле.. осетио је сигурно да сам мало попио и рекао ми је да ће да зове полицију - каже Р.В.

Према његовој причи полиција је убрзо дошла и позвала га да пође са њима до станице, где је провео око сат времена.

- Када су ме на крају пустили, на излазу из станице један од њих ми је добацио, односно опсовао мајку. Окренуо сам се ка њему и питао због чега ми је то рекао, али је он устао и почео да ме дави. Пао сам на под, али су тада скочили и остали, а мислим да су била тројица, и почели да ме шутирају - прича Р.В.

Управник Хитне помоћи у Алексинцу др Зоран Минић потврдио је Јужним вестима да је Р.В. примљен те вечери око 21,55ч, да су му констатоване повреде и да је одатле упућен на одељење хирургије.

У записнику који су лекари сачинили, а који нам је др Минић прочитао, пише да је Р.В. имао крвни подлив горњег капка левог ока и повређен горњи капак, масницу на десном куку и у десној крсној регији троугласту отеклину, док је на врату била присутна масница у пределу испод доње вилице. Такође, уписано је и да био под дејством алкохола.

- Међутим, треба имати у виду да лекар није могао да утврди порекло тих повреда. Човек је изјавио да су га претукли полицајци и то је као њега тврдња и уписано у записник, али ми то не можемо да потврдимо - рекао је др Минић.

Др Минић појашњава да је Р.В. на одељење хирургије упућен јер се, како је појаснио, увек код таквих туча или повреда, где се сумња на потрес мозга, пацијент обавезно шаље на хирургију.

Због свега што се десило Р.В. најављује и тужбу против полиције.

Иначе, реч је о учеснику рата у Босни, чији је инвалидитет процењен на 75 посто.

Полиција ћути

У нишкој полицији, у чијој је надлежности станица у Алексинцу, тражили су да им се писмено обратимо, што до сада није била пракса.

Међутим, на питање Јужних вести "да ли је Р.В. био приведен у уторак увече и због чега, као и да ли је након тога било примене силе и због чега?", ни после 48 сати нисмо добили одговор.

Од новинара из Алексинца сазнајемо да пребијање грађана није редак случај у тој општини.

- То се дешава прилично често, али се сви плаше и нико не сме о томе да прича. У питању је група полицајаца која је ту доведена пре неколико година. За кратко време су постали познати по бахатости, а не презају од било чега - каже наш саговорник који је захтевао анонимност.


Коментара: 2


# Зоран Минић
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-1)

  Aleksinac 30.07.2011.
  Мене када су привели нису толико били
  али су ударали
  Подмукло скупе се бар 5 полицајца и ударају те са свих страна не боли али понижава

  Посебно онај Инспектор такозвани : Ван дам

  А када му дође неко јачи ћути несме да се јави.. .

 • (+0) (-1)

  roko baroko 24.08.2011.
  jadni gradjani opstine Aleksinac od LOKALNIH MANGUPA POLICAJACA ALEKSINACKOG SUPA


[ Додај коментар ]