Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Поново најезда уједа паса луталица у Алексинцу

rss

21.10.2013.

Данас је један грађанин општине Алексинац доживео непријатност у центру града, код градске пијаце га је ујео пас луталица. Назвали смо телефоном и ево шта смо забележили као одговор:

Поново најезда уједа паса луталица у Алексинцу

"Из чиста мира ме је ујео пас, пролазио сам, код пијаце у Алексинцу, и одједном сам чуо лавеж и осетио ујед пса за ногу. Тренутно се налазим у болници, примам заштитну инекцију, искрено, надам се да није бесан бас и да ће све бити ОК."

Многи грађани су нам се жалили да имају велике проблеме са псима луталицама, и да заиста немају начина да тај проблем реше. Један од њих нам се обратио са занимљивом информацијом:

"Одговорно вам тврдим, да се шинтери из других градова често појављују у Алексинац са пшсима луталицама из других градова. Задњи пут сам видео да је десетак паса пуштено из једног камиона, и да су врата отворили управо радници са видним обележјима градске чистоће из Ниша. То се десило у улици Петра Зеца."

По незваничним информацијама, у Алексинцу на улицама присутно преко педесет паса луталица. Комунално предузеће у Алексинцу је имало у плану да прошири капацитете за смештај паса луталица у свом објекту поред Мораве. Проблемом паса луталица се активно бави и Друштво за заштиту животиња Друид из Алексинца. Али и поред активности Комуналног предузећа и друштва Друид, проблем није ни близу решавања. Уједи паса луталица у Алексинцу су све чешћи.

 


# Алексинац
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима