Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Ponovo najezda ujeda pasa lutalica u Aleksincu

rss

21.10.2013.

Danas je jedan građanin opštine Aleksinac doživeo neprijatnost u centru grada, kod gradske pijace ga je ujeo pas lutalica. Nazvali smo telefonom i evo šta smo zabeležili kao odgovor:

Ponovo najezda ujeda pasa lutalica u Aleksincu

"Iz čista mira me je ujeo pas, prolazio sam, kod pijace u Aleksincu, i odjednom sam čuo lavež i osetio ujed psa za nogu. Trenutno se nalazim u bolnici, primam zaštitnu inekciju, iskreno, nadam se da nije besan bas i da će sve biti OK."

Mnogi građani su nam se žalili da imaju velike probleme sa psima lutalicama, i da zaista nemaju načina da taj problem reše. Jedan od njih nam se obratio sa zanimljivom informacijom:

"Odgovorno vam tvrdim, da se šinteri iz drugih gradova često pojavljuju u Aleksinac sa pšsima lutalicama iz drugih gradova. Zadnji put sam video da je desetak pasa pušteno iz jednog kamiona, i da su vrata otvorili upravo radnici sa vidnim obeležjima gradske čistoće iz Niša. To se desilo u ulici Petra Zeca."

Po nezvaničnim informacijama, u Aleksincu na ulicama prisutno preko pedeset pasa lutalica. Komunalno preduzeće u Aleksincu je imalo u planu da proširi kapacitete za smeštaj pasa lutalica u svom objektu pored Morave. Problemom pasa lutalica se aktivno bavi i Društvo za zaštitu životinja Druid iz Aleksinca. Ali i pored aktivnosti Komunalnog preduzeća i društva Druid, problem nije ni blizu rešavanja. Ujedi pasa lutalica u Aleksincu su sve češći.

 


# Aleksinac
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima