Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Откривено зашто је избила туча која је Алексу коштала живота

rss

20.05.2021. Телеграф

Гуркање се десило између другова осамнаестогодишњакиње која је прослављала рођендан и пријатеља њеног старијег брата међу којима је био и Алекса.

Фото: Инстаграм

Алексинчанин О. П. (18) ухапшен је због сумње да је 16. маја на рођенданском слављу у једној кафани, ударио у врат свог суграђанина Алексу С. (26) услед чега је он преминуо неколико сати касније. Он се терети за наношење тешке телесне повреде са смртним исходом док су кривичне пријаве, али за учествовање у тучи, поднете против М. С. (26) и З. Т. (18), који су такође били гости кобног весеља.

Како сазнајемо, повод трагичног сукоба је био баналан, а претходило му је гуркање између другова осамнаестогодишњакиње која је прослављала рођендан и пријатеља њеног старијег брата међу којима је био и Алекса.

- То је био сукоб између млађих и старијих који није имао конкретан разлог. Установљено је да је О. П. током туче ударио Алексу у врат, нажалост погодио га је у вертебралну артерију што је довело до њеног расцепа и изазвало крварење у мозгу.

Младић је хитно пребачен до алексиначке болнице одакле је упућен у нишку болницу, али је убрзо подлегао повредама. Оваква врста повреда је иначе врло редак узрок смрти, готово незабележен у медицинској пракси. Нападач би требао да буде професионални каратиста да би знао како да погоди тај крвни суд – наводе наши саговорници упознати са овим случајем.

О. П. је након што је ударио Алексу напустио простор у коме је дошло до сукоба да би се убрзо вратио.

- Када је видео да је младић без свести, сео је у своје возило и ухватио се за главу.

Алексиначка и нишка полиција имале су тежак задатак да расветле трагедију, с обзиром на велики број људи који је присуствовао кобном слављу. Саслушано је више од двадесетак гостију, али је за расветљавање туче која је Алексу коштала живота кључан био снимак са камера видео надзора. Мада је власница кафане најпре тврдила да камере не раде, у уторак је снимке ипак предала полицији, па је установљено да је видео надзор забележио све што се дешавало и у кафани али и испред ње те су виновници кобног сукоба ухапшени.

Она се терети за спречавања и ометање доказивања и непоступање по здравственим прописима јер је истражним органима казала да нема снимке видео надзора због наводног квара ресивера. Установљено је да је то учинила како би прикрила чињеницу да је у кафани било преко сто гостију иако је окупљање толиког броја људи забрањено због пандемије корона вируса.

Како се наводи у Кривичном законику “ко у намери да спречи или отежа доказивање сакрије, уништи, оштети или делимично или потпуно учини неупотребљивом исправу, односно друге предмете који служе за доказивање, казниће се затвором од три месеца до три године и новчаном казном”. Међутим, њој прети строжа санкција јер закон предвиђа да “ако је дело учињено у кривичном поступку, учинилац ће се казнити затвором од шест месеци до пет година и новчаном казном”.

Извор


# Алексинац полиција туча хапшење Алекса Стојменовић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима