Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Oсуђен на пет година затвора због саобраћајне незгоде

rss

11.07.2020. Блиц

Миљан Динић (24) из алексиначког села Катун, осуђен је на пет година затвора због тешког дела против безбедности јавног саобраћаја јер је у ноћи између 1. и 2. јануара ове године изазвао саобраћајну незгоду у којој је смртно страдала његова пријатељица Тања Јовић (29).

Фото: Блиц

До удеса је дошло у Улици Јужноморавских бригада у Алексинцу око 2.30 сати иза поноћи, када је Миљан својим возилом "опел калибра" ударио у гомилу бехатон плоча па у паркирани "пежо". Од силине ударца возило се преврнуло,

Тања је преминула на лицу места док су њен вереник Младен и његов пријатељ Миљан повређени. Алкотестирање је показало да је возач "опела" у тренутку несреће у крви имао 1.49 промила алкохола.

Како је након несреће испричао Тањин отац Аца, троје младих се кобне вечери враћало са прославе репризе Нове године.

- Толико јој се лепих ствари десило, са Младеном се забављала четири године, недавно су се верили. Новогодишњу ноћ смо провели заједно, нисам ни слутио да је тада последњи пут видим. Радовали су се прослави репризе коју су уплатили у једној кафани. Тања се лепо дотерала, послала нам је слику да је видимо пре поласка на славље. Све им је ишло како треба, зет има аутоперионицу, радовали смо се свадби а задесила нас је трагедија - казао је тада очајни отац за Телеграф рс.

Како сазнајемо, Миљан је пред судом признао да је пио на прослави али је истицао да је сматрао да је способан за вожњу и након конзумирања алкохола, с обзиром на возачко искуство јер је професионалац. Међутим, баш та околност да је као професионални возач сео за волан пијан, узета му је као отежавајућа околност приликом изрицања казне.

На првостепену пресуду Вишег суда у Нишу право жалбе имају и одбрана и тужилаштво.

Блиц


# Катун саобраћај саобраћајна незгода Тања Јовић Миљан Динић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима