Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Osuđen na pet godina zatvora zbog saobraćajne nezgode

rss

11.07.2020. Blic

Miljan Dinić (24) iz aleksinačkog sela Katun, osuđen je na pet godina zatvora zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja jer je u noći između 1. i 2. januara ove godine izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj je smrtno stradala njegova prijateljica Tanja Jović (29).

Foto: Blic

Do udesa je došlo u Ulici Južnomoravskih brigada u Aleksincu oko 2.30 sati iza ponoći, kada je Miljan svojim vozilom "opel kalibra" udario u gomilu behaton ploča pa u parkirani "pežo". Od siline udarca vozilo se prevrnulo,

Tanja je preminula na licu mesta dok su njen verenik Mladen i njegov prijatelj Miljan povređeni. Alkotestiranje je pokazalo da je vozač "opela" u trenutku nesreće u krvi imao 1.49 promila alkohola.

Kako je nakon nesreće ispričao Tanjin otac Aca, troje mladih se kobne večeri vraćalo sa proslave reprize Nove godine.

- Toliko joj se lepih stvari desilo, sa Mladenom se zabavljala četiri godine, nedavno su se verili. Novogodišnju noć smo proveli zajedno, nisam ni slutio da je tada poslednji put vidim. Radovali su se proslavi reprize koju su uplatili u jednoj kafani. Tanja se lepo doterala, poslala nam je sliku da je vidimo pre polaska na slavlje. Sve im je išlo kako treba, zet ima autoperionicu, radovali smo se svadbi a zadesila nas je tragedija - kazao je tada očajni otac za Telegraf rs.

Kako saznajemo, Miljan je pred sudom priznao da je pio na proslavi ali je isticao da je smatrao da je sposoban za vožnju i nakon konzumiranja alkohola, s obzirom na vozačko iskustvo jer je profesionalac. Međutim, baš ta okolnost da je kao profesionalni vozač seo za volan pijan, uzeta mu je kao otežavajuća okolnost prilikom izricanja kazne.

Na prvostepenu presudu Višeg suda u Nišu pravo žalbe imaju i odbrana i tužilaštvo.

Blic


# Katun saobraćaj saobraćajna nezgoda Tanja Jović Miljan Dinić
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima