Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Опљачкана трафо станица код мотела "Морава"

rss

10.10.2012. Радио Алексинац

У потрази за секударним сировинама, нарочито бакром, лопови се не устручавају да краду и трафо станице под напоном. На то указује и недавни случај када су незвани посетиоци размонтирали трафо станицу код некадашњег алексиначког мотела „Морава“ и однели бакарне делове, оставивши Југопетролову пумпу на аутопуту без електричне енергије.

Опљачкана трафо станица код мотела

Према информацијама до којих је дошла екипа Радио Алексинца и раније је било покушаја да се покраду делови са овог трафоа. Наш извор незванично додаје и да су послови на припреми крађе највероватније почели још у недељу.

Још увек грубе процене показују да је штета у однешеном матријалу преко 100 хиљада динара, док је индиректна штета знатно већа, јер је отежан рад ове пумпе. У Електродистрибуцији су нам рекли да су данас почели са радовима на стварању услова да се бензинска пумпа прикључи на други трафо, а трафо станица на мотелу највероватније ће остати у оваквом стању, очерупана и полууништена.

Подсећања ради, ова трафо станица је власништво мотела „Морава“ који је некада био у систему великог београдског „Путника“, а сада је на продаји и у стечају.

Коментара: 0


# штета бензинска пумпа
@



 

[ Додај коментар ]





Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима