Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Opljačkana trafo stanica kod motela "Morava"

rss

10.10.2012. Radio Aleksinac

U potrazi za sekudarnim sirovinama, naročito bakrom, lopovi se ne ustručavaju da kradu i trafo stanice pod naponom. Na to ukazuje i nedavni slučaj kada su nezvani posetioci razmontirali trafo stanicu kod nekadašnjeg aleksinačkog motela „Morava“ i odneli bakarne delove, ostavivši Jugopetrolovu pumpu na autoputu bez električne energije.

Opljačkana trafo stanica kod motela

Prema informacijama do kojih je došla ekipa Radio Aleksinca i ranije je bilo pokušaja da se pokradu delovi sa ovog trafoa. Naš izvor nezvanično dodaje i da su poslovi na pripremi krađe najverovatnije počeli još u nedelju.

Još uvek grube procene pokazuju da je šteta u odnešenom matrijalu preko 100 hiljada dinara, dok je indirektna šteta znatno veća, jer je otežan rad ove pumpe. U Elektrodistribuciji su nam rekli da su danas počeli sa radovima na stvaranju uslova da se benzinska pumpa priključi na drugi trafo, a trafo stanica na motelu najverovatnije će ostati u ovakvom stanju, očerupana i poluuništena.

Podsećanja radi, ova trafo stanica je vlasništvo motela „Morava“ koji je nekada bio u sistemu velikog beogradskog „Putnika“, a sada je na prodaji i u stečaju.


# šteta benzinska pumpa
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima