Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Нападнута екипа електромонтера у Суботинцу

rss

16.10.2014.

Екипу алексиначке електродистрибуције јуче су у селу Суботинац код Алексинца, приликом покушаја искључења струје напали отац и син који дугују више од милион динара за утрошену електричну енергију.

Нападнута екипа електромонтера у Суботинцу

И поред присуства полиције, два електромонтера и једног возач дизалице у селу Суботинац код Алексинца напали су отац и син – С.Ђ (53) и М.Ђ (26).

С.Ђ за утрошену електричну енергију дугује „ЕПС Снабдевању“ 17.500 динара, а дуг према ПД „Југоисток“ је чак 1.250.000 динара.

По налогу "ЕПС Снабдевања", електромонтери погона Алексинац више пута су покушавали да обуставе испоруку електричне енергије, то отац и син нису дозвољавали.

„Због тога је овог пута монтерској екипи асистирала полиција, али и поред присуства полиције, они су се успротивили искључењу и опет физички насрнули на раднике са намером да их спрече у обављању свог задатка. Када их је полиција раздвојила, М. Ђ. је ушао у кућу, узео нож и напао раднике електродистрибуције. Полиција је реаговала, зауставила напад и привела оба лица на саслушање у Станицу полиције у Алексинцу, навео је у саопштењу Југоисток.

Проблематична породица, поред дуга домаћинства, дугује и за локал у власништву С.Ђ. и то 122.000 динара "ЕПС Снабдевању".

Само током ове године против С.Ђ. поднето је пет прекршајних пријава, а од 2007. године он чак седам пута није дозвољавао искључење, а поред тога, била су и два самоприкључења на мрежу.

Након данашњег поновног напада тој породици је на крају искључена електрична енергија и у домаћинству и у локалу.


# струја Суботинац ЕПС Снабдевање
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима