Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Напади паса у Алексинцу

rss

13.03.2011. Извор: РТС

Дечак којег је синоћ на шеталишту у центру Алексинца угризао пас, осећа се добро. Исте вечери, пас је угризао још једну девојку, сазнаје РТС у служби Хитне помоћи у Алексинцу.

Трогодишњи дечак којег је синоћ око 19 часова, док је шетао са мајком, у центру Алексинца ујео ротвајлер, осећа се добро. Повреда није захтевала болничко лечење, па је дечак после збрињавања у Здравстваном центру, пуштен кући.

Како су лекари потврдили дописнику РТС у Нишу, исте вечери Хитна помоћ је збринула и девојку коју је такође ујео пас. За сада се још не зна да ли је обе повреде нанео исти пас.

Очевици напада кажу да су ротвајлера, кога је власник држао на повоцу али без заштитне корпе, узнемирили пси луталице, после чега је напао трогодишње дете и угризао га.

Број паса луталица се у Алексинцу свакодневно повећава, иако у граду постоји азил за напуштене животиње. Проблем је, како сазнајемо, у малом броју слободних места и обавези локалног комуналног предузећа да из сиромашног буџета издваја новац за стерилисање паса луталица.

Прошле године, донета је одлука о исплати накнаде од 400 динара сваком грађанину који комуналцима донесе пса луталицу. Она је поделила већ пољуљану политичку власт у граду на Моравици, од које, због нерадног дана нисмо успели да сазнамо да ли је та одлука градског паламента и даље на снази и да ли се примењује.


# власт пси лечење помоћ пас РТС хитна помоћ
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима