Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Napadi pasa u Aleksincu

rss

13.03.2011. Izvor: RTS

Dečak kojeg je sinoć na šetalištu u centru Aleksinca ugrizao pas, oseća se dobro. Iste večeri, pas je ugrizao još jednu devojku, saznaje RTS u službi Hitne pomoći u Aleksincu.

Trogodišnji dečak kojeg je sinoć oko 19 časova, dok je šetao sa majkom, u centru Aleksinca ujeo rotvajler, oseća se dobro. Povreda nije zahtevala bolničko lečenje, pa je dečak posle zbrinjavanja u Zdravstvanom centru, pušten kući.

Kako su lekari potvrdili dopisniku RTS u Nišu, iste večeri Hitna pomoć je zbrinula i devojku koju je takođe ujeo pas. Za sada se još ne zna da li je obe povrede naneo isti pas.

Očevici napada kažu da su rotvajlera, koga je vlasnik držao na povocu ali bez zaštitne korpe, uznemirili psi lutalice, posle čega je napao trogodišnje dete i ugrizao ga.

Broj pasa lutalica se u Aleksincu svakodnevno povećava, iako u gradu postoji azil za napuštene životinje. Problem je, kako saznajemo, u malom broju slobodnih mesta i obavezi lokalnog komunalnog preduzeća da iz siromašnog budžeta izdvaja novac za sterilisanje pasa lutalica.

Prošle godine, doneta je odluka o isplati naknade od 400 dinara svakom građaninu koji komunalcima donese psa lutalicu. Ona je podelila već poljuljanu političku vlast u gradu na Moravici, od koje, zbog neradnog dana nismo uspeli da saznamo da li je ta odluka gradskog palamenta i dalje na snazi i da li se primenjuje.


# vlast psi lečenje pomoć pas RTS hitna pomoć
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima