Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Дечак се убио због изнуђивања позајмљеног новца

rss

19.03.2012. Извор: Новости

Дечак Никола Врећић (17) из села Рутевца код Алексинца подигао руку на себе, а његови школски другови ухапшени јер су му изнуђивали новац

Судија Вишег суда у Нишу двојици малолетника одредио је једномесечни притвор.

Nikola Vrećić ubio se puškom koju nikad nije upotrebio u lovu

Никола Врећић убио се пушком коју никад није употребио у лову

Ученик другог разреда Техничке школе у Алексинцу Никола Врећић (17), из села Рутевац, извршио је самоубиство хицем из ловачке пушке, због дуга од 500 евра. Његови другови из одељења, малолетни Н. Ђ. (17) и М. П. (17), обојица са подручја Алексинца, ухапшени су због сумње да су починили кривично дело изнуде у покушају, а истражни судија Вишег суда у Нишу одредио им је једномесечни притвор.

Ово је црни епилог очите вишемесечне финансијске драме дечака, који ју је минулог петка разрешио на најгори могући начин. Николини родитељи, отац Горан и мајка Соња, у великом шоку, потврђују да су после самоубиства сина у његовом мобилном телефону пронашли СМС поруке у којима се тражи да врати дуг са каматом, 50.000 динара.

Тог црног петка за породицу Врећић, њихов Никола није отишао на наставу, јер је имао назеб са температуром, па је остао са оцем код куће у Рутевцу. Брижна мајка Соња је ујутру отишла до школе и најавила његов изостанак, а потом отишла на посао.

Баш када је у кући породице Врећић рађен увиђај због самоубиства младог Николе, на његов мобилни је пристигла СМС једног млађег рођака, који га је позвао да играју баскет.

”Седео је у својој соби и гледао телевизор, када сам отишао до пластеника”, прича за “Новости” видно потресен Николин отац. “Потом сам колима отпутовао до Алексинца, да купим нека средства за прскање паприке. По повратку, око поднева, на самом улазу у двориште, чуо сам један пуцањ, али сам помислио да је неком пукла гума.”

Када је паркирао кола, приметио је сина у помоћној просторији, мислећи да цепа дрва. Када је ушао унутра, затекао је, како каже, сина који је жив умирао, на пању, са крвавом главом. Отрчао је до куће, да алармира Хитну помоћ и полицију, телефон му је испадао из руке, али је све било касно, јер је хитац који је Никола испалио из његове ловачке пушке себи у главу био смртоносан.

”Баш у време када је Никола дигао руку на себе, код мене у продавницу где радим дошла су два његова школска друга и рекли да им мој син дугује новац”, казала је за “Новости” Соња Врећић. ”Покушала сам да сина позовем на мобилни, али је био недоступан.”

Родитељи Николе Врећића указују на то да је њихов син био корпулентан, тежак 130 килограма и да су га због тога терали да се бави спортом. Његов отац га је, с времена на време, водио у лов, али је тада Никола упорно одбијао на потегне ловачку пушку.

Врећићи кажу да су тек после трагедије видели на Николином мобилном телефону поруке, у којима му баш ти другови из одељења пишу да се не "прави луд и да врати новац". Објашњавају да им се син није ни једног тренутка пожалио да има било какав проблем у свом младом животу, нити је својим понашањем показивао да га нешто мучи.

”Био је тих и повучен”, река је за лист дечаков отац Горан. ”Па да је дуговао и десет пута више новца, наравно да би решили тај проблем, јер имам пријатеље од којих бих позајмио. Очекујемо да полиција утврди све детаље око тог дуговања и целу истину, која неће да нам врати сина.”

У Техничкој школи "Прота Стеван Димитријевић" у Алексинцу сви редом су затечени овом трагедијом. Причају да су Никола Врећић и дечаци, који су ухапшени, били најбољи другови.

Директор школе Драган Петровић предочава да је написмено обавесто родитеље тројице ученика из Николиног одељења о жељи породице Врећић да ти младићи не присуствују у суботу сахрани њиховог сина. А у разговору са двојицом ученика, који су потом ухапшени, и њиховим родитељима, сазнао је да је Никола дуговао новац.

”Један од тих ученика му је позајмио 27.000 динара, уз знање оца”, вели Петровић. ”А други је дао на позајмицу 23.000 динара, тако што је мимо мајке из куће узео златни накит и продао га.

У алексиначкој школи указују и да су ови ученици тврдили да је њихов друг Никола био у кризи, да су морали да га спасавају и да су му зато позајмили новац. Међутим, зашто је несрећном дечаку из Рутевца био потребан новац, засад ником није познато, пишу “Новости.”


# школе прота Стеван Димитријевић дечак Драган Петровић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима