Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Мушкарац убијен у колима, други тешко рањен

rss

21.01.2014. Алексинац.Нет, Блиц, Телеграф

У Алексинцу је синоћ из ватреног оружја убијен Александар Јоцић (29), саопштила је јутрос Полицијска управа у Нишу, а починилац је познат као Мића Четник

Александар Јоцић

Нишка полиција интензивно трага за Мићом Урошевићем званом Мића Четник (36) из Алексинца, због сумње да је ноћас око 00.20 часова у Алексинцу у улици Драгчета Миловановића убио Александра Јоцића (29) из Алексинца и тешко ранио Сашу Дудића (38) из Ниша.

Oсумњичени је, у друштву још двојице младића, аутоматским оружјем, испалио више хитаца у возило којим је управљала жртва.  Убијени и рањени младић су се налазили у аутомобилу марке „мицубиши“.

Александар Ј. је издахнуо убрзо након рањавања. Рањени Саша Дудић, који је у моменту пуцњаве био на сувозачевом месту, хоспитализован у Клиничком центру у Нишу и ван је животне опасности.

По речима начелника интензивне неге Клинике за хирургију Ненада Филиповића, пацијент је у добром општем стању, пребачен је са интензивне неге на одељење. Он је задобио повреде ватреним оружјем у пределу меких ткива.

Полиција је извршила увиђај и трага за убицом.

Александар Јоцић је у понедељак увече са девојком и друговима био на слави код ујака у селу Тешица до 21.30 сати. Потом су се његовом „мицубишијем” упутили у Алексинац, а полиција утврђује шта се у међувремену дешавало.

Возач аутомобила је после испаљеног рафала још увек био у животу, па се колима упутио ка Хитној медицинској помоћи, али је у Улици Драгчета Миловановића изгубио конотролу над возилом и покосио стуб електричне расвете.

Како Алексинац.Нет сазнаје, сукоб међу двојицом младића је постојао и раније и обојица су већ позната полицији. Александар Јоцић  је учествовао у оружаним окршајима и привођен више пута, а Урошевић је познат као диструбутер наркотика.

Према писању Телеграфа, Јоцић је најпре телефоном неколико пута позвао Мићу Урошевића а затим је колима и дошао испред његове куће. Поново га је позвао да изађе, а када је Јоцић стартовао аутомобил и кренуо Урошевић је, како се сумња, изашао из куће, запуцао у „мицибиши”, испразнивши цео шанжер.

Лена Јоцић, мајка убијеног младића, каже да Александар није био припадник ни једне криминалне групе, али да из стана није смео да изађе напоље без оружја.

- Ухапсили су га у акцији „Сабља”, када је имао 18 година, али потом ништа није доказано – прича Јоцићева. – Био је на мети банде која има доста пара, а чак су пре шест месеци пуцали и на мене док сам стајала на тераси стана.

Златимир Анђелковић, Александров ујак, такође тврди да његов сестрић није био криминалац а да се Мићом Урошевићем неко време дружио. Све док, како каже, Мићини пајташи у једној кафани нису дебело пребили Александровог друга.

- Полиција је Александра хтела да га представи као највећег криминалац да би прикрили Урошевића и његову екипу која дилује дрогу и даје по Алексинцу новац на позајмицу, уз камате – тврди Анђелковић.

 


# полиција Тешица убиство Александар Јоцић Саша Дудић Мића Урошевић Четник аутомобил Алексинац.Нет
@aleksinacnet @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима