Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Дошао из Швајцарске, па убио комшију

rss

06.09.2013. vesti-online.com/Vesti/Hronika/342201

Радосав Павловић (65), швајцарски пензионер из села Крушје код Алексинца ухапшен је због сумње да је убио Дејана Вељковића (42) коме је пуцао у леђа из аутоматске пушке.

Дејан Вељковић погођен је с прозора куће Радосава Павловића

Према изворима медија из истраге, убица је тежак психијатријски болесник који је умислио да га комшије прате и прогањају, због чега је са тавана штале вребао све који су му били сумњиви.

Радосав је прошлог месеца отишао у Швајцарску да се нађе сину који је у болници и иде на дијализу, али комшије му нису поверовале и кажу да су били убеђени да се тамо лечио.

- На оба прозора ставио је пушку. Ту је спавао и јео неколико дана пре злочина, припремајући се за ликвидацију комшија чија је имена ставио на списак за убиство - каже саговорник из истраге.

Драгица Вељковић каже да јој је муж убијен Дејан испред капије њиховог дворишта. Скупљао је сено целог дана и враћао се кући на вечеру.

- Тек што се ухватио за капију, зачуо се јак пуцањ. Истрчала сам из куће и видела мог Дејана како се тетура ка улазу, држећи се руком за груди. "Драгице, Драгице, неко ме уби", било је једино што је успео да каже пре него што је пао - прича Драгица.

Из рана на леђима липтала је крв. Ужаснута жена рекла је сину Милану да отрчи до првог комшије и замоли га да одвезе Дејана у болницу.

- Покушала сам да му помогнем и да зауставим крварење. Узалуд, после неколико минута мој муж је умро - каже Драгица.

Радосав се после убиства забарикадирао у кући, где је остао све до доласка полиције. Приликом претреса код њега су пронађени ловачка пушка и карабин, као и пиштољ. За сво оружје имао је дозволе. Сељани кажу да су се зачудили кад је пре месец дана добио дозволу за карабин јер су знали да је болестан. Нису га видели последњих дана, али нико није могао да претпостави шта се спрема.

Најавио масакр

Радосав се пре злочина жалио да га неко прати.
- Мом брату рекао је да га неко ноћу прогања и да се крије у купатилу. Показао му је и списак с именима десетак мештана. Рекао је да ће их све убити јер га прате - прича комшиница Загорка.

Комшиница Загорка каже да је Радосав у Швајцарској стекао инвалидску пензију због психичких проблема.

- Био је алкохоличар и врло прек. Са свима је био у свађи. За разлику од њега, Дејан је био вредан домаћин, отац Милана и Милице, ког су сви волели. Иако је Радосав претио Дејану више пута, он то није схватао озбиљно и увек му је помагао - каже Загорка.

Радосаву П. истражни судија одредио је притвор од 30 дана. Полиција проверава ко му је дао дозволу за оружје.
 


# убиство
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима