Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Došao iz Švajcarske, pa ubio komšiju

rss

06.09.2013. vesti-online.com/Vesti/Hronika/342201

Radosav Pavlović (65), švajcarski penzioner iz sela Krušje kod Aleksinca uhapšen je zbog sumnje da je ubio Dejana Veljkovića (42) kome je pucao u leđa iz automatske puške.

Dejan Veljković pogođen je s prozora kuće Radosava Pavlovića

Prema izvorima medija iz istrage, ubica je težak psihijatrijski bolesnik koji je umislio da ga komšije prate i proganjaju, zbog čega je sa tavana štale vrebao sve koji su mu bili sumnjivi.

Radosav je prošlog meseca otišao u Švajcarsku da se nađe sinu koji je u bolnici i ide na dijalizu, ali komšije mu nisu poverovale i kažu da su bili ubeđeni da se tamo lečio.

- Na oba prozora stavio je pušku. Tu je spavao i jeo nekoliko dana pre zločina, pripremajući se za likvidaciju komšija čija je imena stavio na spisak za ubistvo - kaže sagovornik iz istrage.

Dragica Veljković kaže da joj je muž ubijen Dejan ispred kapije njihovog dvorišta. Skupljao je seno celog dana i vraćao se kući na večeru.

- Tek što se uhvatio za kapiju, začuo se jak pucanj. Istrčala sam iz kuće i videla mog Dejana kako se tetura ka ulazu, držeći se rukom za grudi. "Dragice, Dragice, neko me ubi", bilo je jedino što je uspeo da kaže pre nego što je pao - priča Dragica.

Iz rana na leđima liptala je krv. Užasnuta žena rekla je sinu Milanu da otrči do prvog komšije i zamoli ga da odveze Dejana u bolnicu.

- Pokušala sam da mu pomognem i da zaustavim krvarenje. Uzalud, posle nekoliko minuta moj muž je umro - kaže Dragica.

Radosav se posle ubistva zabarikadirao u kući, gde je ostao sve do dolaska policije. Prilikom pretresa kod njega su pronađeni lovačka puška i karabin, kao i pištolj. Za svo oružje imao je dozvole. Seljani kažu da su se začudili kad je pre mesec dana dobio dozvolu za karabin jer su znali da je bolestan. Nisu ga videli poslednjih dana, ali niko nije mogao da pretpostavi šta se sprema.

Najavio masakr

Radosav se pre zločina žalio da ga neko prati.
- Mom bratu rekao je da ga neko noću proganja i da se krije u kupatilu. Pokazao mu je i spisak s imenima desetak meštana. Rekao je da će ih sve ubiti jer ga prate - priča komšinica Zagorka.

Komšinica Zagorka kaže da je Radosav u Švajcarskoj stekao invalidsku penziju zbog psihičkih problema.

- Bio je alkoholičar i vrlo prek. Sa svima je bio u svađi. Za razliku od njega, Dejan je bio vredan domaćin, otac Milana i Milice, kog su svi voleli. Iako je Radosav pretio Dejanu više puta, on to nije shvatao ozbiljno i uvek mu je pomagao - kaže Zagorka.

Radosavu P. istražni sudija odredio je pritvor od 30 dana. Policija proverava ko mu je dao dozvolu za oružje.
 

Komentara: 2


# ubistvo
@ 

▲ ▼ [+][-][ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}