Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Дошао из Луксембурга да среди кућу, па погинуо: детаљи саобраћајне незгоде код Тешице

rss

01.10.2015. Телеграф

До незгоде је дошло у понедељак у 23.30 часова, у близини сточне пијаце у селу Тешица, када се несрећни човек бициклом "пони" возио ка својој кући

Радивоје Митровић

Бициклиста Радивоје Митровић (59) из алексиначког села Тешица са боравиштем у Луксембургу, смртно је страдао када га је возилом “шевролет спарк” ударио Бора С. (38) из Житковца.

До незгоде је дошло у понедељак у 23.30 часова у близини сточне пијаце у селу Тешица када се несрећни човек бициклом “пони” возио ка својој кући.

Након удеса Бора је побегао уз помоћ свог брата од стрица А. Д. (36).

Митровићев пријатељ Слободан Ристић каже да је он четири дана пре трагедије дошао из Луксембурга у намери да изгради ограду око куће.

Фото Телеграф

Радивоје је у Луксембургу већ петнаест година, тамо има супругу и сина, ускоро је требао да оде у пензију.

Како у Тешици нема родбине ја сам му чувао кућу. Дошао је прошле недеље и казао ми да има намеру да нешто ради око куће.

– У понедељак га уопште нисам видео и не знам због чега је тако касно ишао до села. За његову смрт сам сазнао сутрадан од комшије полицајца. Шокиран сам, његова жена зове непрестано, не може да прихвати да је Радивоје мртав. Чуо сам да возач који га је прегазио није стао ни да види да ли је жив. То не могу никако да схватим – прича Слободан.

Фото Телеграф

Како је показао полицијски увиђај, Слободан се кретао десном страном пута када га је с леђа покупио “шевролет спарк” којим је управљао Бора док је А.Д. био на месту сувозача. Несрећног човека возило је ударило великом силином, а о тежини поведа сведочи велика локва крви на месту несреће. Ауто га је прегазио што доказују крвави трагови аутомобилске гуме на коловозу дугачки десетак метара.

Како је саопштила нишка полиција, против возача “шевролета” поднета је кривична пријава због тешког дела против безбедности јавног саобраћаја и непружања помоћи лицу повређеном у саобраћајној незгоди и њему је одређено задржавање до 48 сати.

Његов сувозач А. Д. ће одговарати због пружања помоћи учиниоцу након извршеног кривичног дела.


# Житковац Тешица саобраћај аутомобил саобраћајна незгода кривична пријава Радивоје Митровић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима