Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Уклета деоница? На истом месту се догађају саобраћајне незгоде са смртним исходима

rss

05.10.2017. Блиц

На деоници аутопута од Алексинца ка Нишу за мање од месец дана догодиле су се две стравичне саобраћајне незгоде у којима су погинуле три младе особе и једна беба, пише Блиц.

Уклета деоница? На истом месту се догађају саобраћајне незгоде са смртним исходима

Како кажу мештани, на овом месту догодио се велики број саобраћајних незгода, али последње две потресле су све.

Наиме, у стравичној саобраћајки која се догодила на овој деоници код Алексиначког Бујмира 30. септембра погинуле су Јована Љубић (28) и њена беба, девојчица стара свега шест месеци Д. Љ.

Голф у којем су страдале мајка и беба

У судару су повређени и отац бебе Драгиша Љубић, али и А. Љ. (3) који је такође био у аутомобилу са мајком, оцем и млађом сестром.

Ова стравична несрећа потресла је целу Србију. Наиме, брачни пар се са децом враћао са свадбе кући када је шестомесечна беба почела да плаче. Одлучили су да се зауставе у зауставној траци како би мајка Јована бебу извадила из седишта и подојила је. У том тренутку на њихов аутомобил налетео је Д.Ј. (45) из Ниша. Како је утврђено, мушкарац који је изазвао несрећу, возио је пијан, а након удеса није се зауставио још два километра, где га је убрзо полиција пронашла како плаче поред аутомобила. Шестомесечна беба погинула је на лицу места, док је мајка девојчице подлегла повредама у болници.

Само двадесетак дана раније, 6. сепрембра, на истом месту погинули су припадници војне полиције из Ниша, капетан Владан Јовановић (32) из Пирота и млађи водник Срђан Стевановић (43) из Прокупља.

Да ствар буде још бизарнија, и до ове несреће дошло је на сличан начин. Војници су се зауставили у зауставној траци и изашли су поред возила када је на њих налетео шлепер!

 

Шлепером је управљао мушкарац (39) из Косјерића. Против њега је поднета кривична пријава у редовном поступку.

Наиме, војна возила су била прописно означена, у њима је било 14 припадника 3. батаљона Војне полиције који су се враћали са спортског првенства у Београду, наводи се у саопштењу.

Остали припадници војске остали су неповређени, а на возилима је причињена мања материјална штета.

Погинули војници су са колегама ишли аутопутем у два џипа марке “пух”, али су се у једном тренутку зауставили у зауставној траци, са упаљеним ротационим светлима, вероватно јер је возач једног теренца посумњао на квар.

Двојица настрадалих су, претпоставаља се, били испоред возила када је на њих налетео теретни камион, београдских регистарских ознака, који се такође кретао ка Нишу.

Камион који је покосио двојицу војника зауставио се тек више од 50 метара од места незгоде.

Б. Јаначковић, Блиц


# ауто-пут саобраћај аутомобил саобраћајна незгода кривична пријава
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима