Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Девојка погинула на свој рођендан

rss

03.05.2013.

У тешкој саобраћајној несрећи рано јутрос погинула 20-годишња Маја Димитријевић из Алексинца. Неколико сати раније прослављала рођендан са пријатељима.

Девојка погинула на свој рођендан

Маја Димитријевић (20) из Алексинца погинула је 3.маја око 2.35 часова у тешкој саобраћајној несрећи на локалном путу Житковац – Алексинац, док је Мирослав Милановић (39) тешко повређен.

Они су се налазили на моторциклу марке „кавасаки“, којим је управљао Милановић, који се сударио са „ладом самаром“ којом је управљао Зоран М. (39) из Житковца.

Маја је била студент Академије примењених уметности у Београду, одакле је у родни Алексинац дошла да би прославила свој рођендан са друштвом, а Милановић је активни полицајац ПУ Ражањ, који у моменту несреће није био на дужности већ је кренуо да провоза другарицу мотором.

-Маји је био рођендан 1. маја. У четвртак увече је отишла на Брђанку, у дискотеку, да би га прославила са друштвом. Била је моја сестра са њом, кренули су око 23 часа од куће а тамо их је чекало друштво. У неко доба појавио се Мирослав мотором. Она је хтела да је провоза, моја сестра јој то није дозвољавала. Маја је инсистирала, тетка ју је засутављала, она је хтела да је провоза „само један круг“. И више се није вратила, плачући прича неутешна мајка настрадале девојке Данијела Димитријевић. Њу је полиција обавестила о трагедији у 2.30 часова.

Возач моторцикла са тешким повредама пребачен је у Ниш.

-Он је задобио прелом другог пршљена али нема неуролошких испада и може да покреће и руке и ноге. Утврђен је и серијски прелом ребара са леве стране као и контузија плућа. Он је свестан и стабилан, није животно угрожен, каже др Марко Челар дежурни лекар на одељењу грудне хирургије.

Повређени Мирослав је одмах после несреће питао за Мајино здравствено стање, док су му указивали помоћ, али је страшну истину сазнао тек у болници.

 


# Данијела Димитријевић Житковац саобраћај рођендан
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима