Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Девојчица из Алексинца лагала да је лекар силовао

rss

21.01.2020. Курир

Лекар из Ниша Н. Б. (30) правоснажно је ослобођен оптужбе да је у новембру 2015. у Алексинцу силовао тада 14-годишњу девојчицу коју је упознао преко Фејсбука.

Фото: архива

Кључни доказ за ослобађајућу пресуду биле су љубавне поруке које је девојчица слала доктору након што га је пријавила да ју је силовао.

Како стоји у кривичној пријави која је пре четири и по године поднета против Н. Б., наводно злостављање се догодило у напуштеном објекту у близини алексиначке аутобуске станице. Девојчица је тврдила да се претходно на Фејсбуку дописивала са тада 25-годишњим Н. Б. и договорили су се да се нађу у Алексинцу. Испричала је да ју је лекар тада одвукао у напуштену зграду, где ју је силовао и раздевичио, након чега ју је испратио до аутобуске станице и таксијем је послао у школу.

Девојчица је испричала и да јој је Н. Б. наредио да ћути о томе, претећи јој убиством, па није смела ником да каже шта јој се десило све до априла 2016. Тада се девојчица телефоном поверила мајци, која ради у иностранству. Мајка је одмах позвала полицију и Н. Б. је ухапшен. Лекар је на суду признао да је два пута одлазио у Алексинац да би се видео са девојчицом. Тада је, како је рекао, схватио да њих двоје нису једно за друго, па јој је казао да не може да буде у вези с њом и да не жели више да је види. Изричито је негирао да су имали секс и тврдио је да није ни знао да је девојчица малолетна све док га није пријавила полицији. лако је медицинским прегледом установљено да је девојчица раздевичена, нису пронађени докази да је силована, што би, како су навели вештаци, тешко било и могуће открити, с обзиром на то да је од наводног силовања до прегледа прошло шест месеци.

- Још неколико околности указује на то да силовања није било. Наводна жртва испричала је како ју је Н. Б. силом одвукао до напуштене зграде кроз парк, али парк је у време када се то десило био пун људи и то нико није видео. Малолетница је, такође, тврдила да је у згради било још људи, који би морали да чују њену вриску, јер се наводно силовање одвијало у оближњој просторији. Суд сматра и да је било немогуће, како је малолетница тврдила, да јој је силоватељ све време држао руку на устима, а сексуални однос је, према њеним речима, трајао чак 25 минута - стоји, између осталог, у пресуди.

Крунски доказ одбране, који је суд прихватио, био је листинг телефонских позива, који је показао да је девојчица више пута звала Н. Б. и писала му љубавне поруке после наводног силовања. Она је током истраге покушала то да сакрије, али је откривено.

Саша Кнежевић, бранилац оптуженог лекара, поздравио је ослобађајућу пресуду, указујући на то да је овај случај лажног пријављивања „илустрација једне опасне појаве која је узела маха“.

Курир.рс/Информер


# девојчица силовање
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима