Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Бака хоће у затвор

rss

09.03.2008. Курир

Бака хоће у затвор

Мила Илић (83) из Алексинца не жели да плати прекршајну казну од 1.000 динара, чак ни у шест месечних рата, већ да два дана одлежи у затвору. Она је, иначе, кажњена зато што је спречила комшије да на међи са њеним двориштем подигну зидану ограду.

У списима овог предмета наводи се да је бака Мила децембра прошле године у више наврата спречавала комшије да подигну зидану ограду. Што би они озидали, бака Мила би то рушила, и тако неколико пута. На крају је дошла и полиција и написала јој прекршајну пријаву. Саслушано је и шест сведока. Комшије и мајстори су рекли да их је бака Мила вређала и претила им секиром.

"Полицајац је био дрзак и безобразан и рекао ми је да седнем у кола, да ми ударе ињекцију и пошаљу у Топоницу, у лудницу! Нећу да платим казну јер мислим да је неправедна, а хоћу у затвор и издржаћу та два дана. Шта ми могу" рекла је кроз осмех пред камерама нишке ТВ 5 и осталим новинарима кочоперна бака Мила.

Старешина општинског органа за прекршаје у Алексинцу судија Светлана Здравковић каже да је запрећена казна за дело које је Мила Илић починила између 10.000 и 30.000 динара или до 30 дана затвора. Међутим, кажњена је најблажом казном од само хиљаду динара и пошто је није платила, крајем фебруара следило је решење о два дана затвора.

Бака Мила каже да јој судско решење о казни није уручено. Међутим, достављач решења је на коверти написао: "Одбија да прими решење уз псовке"! Бака Милин син Мирољуб Илић, који иначе ради у Холандији, ових дана се налази у Алексинцу и подржава став своје мајке да не плати казну већ да оде у затвор.

"Пре 12 година ПТТ ме је прогласила мртвим, дошли су и искључили ми телефон. Тада је телефонски прикључак био скупа роба и вероватно се неко други био намерачио на мој број и прикључак. Обратио сам се ПТТ у Нишу и за два дана сам поново прикључен. Али, остао ми је надимак "вампир без телефона", о чему су писале и новине. Изгубио сам судски процес у којем сам тражио одштету" каже Милин син Мирољуб.


# Мирољуб Илић Мила Илић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима