Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Багером улетела у двориште, прегазила капију, ископала тује па бежала улицама од полиције

rss

24.02.2019. Блиц

Алексинчанка Н. Ж.(43) минуле ноћи направила је прави хаос након што је, како се сумња, у 2.40 часова багером упала у двориште куће свог девера Слободана Павловића у Улици Дракчета Миловановића у Алексинцу где је прегазила улазну у дворишну капију и уништила његов расадник украсног биља.

Б. Јанаћковић

Након тога она се овом грађевинском машином дала у бег алексиначким улицама а када је полиција је успела да је заустави, уследио је нови шок јер се у кабини ове грађевинске машине са њом налазио и њен дванаестогодишњи син! Према првим информацијама, она је багер узела од једног рођака а упад у двориште девера последица је ранијих нерашчишћених односа због имовинског спора.

На месту инцидента, данас се могао видети лом који је остао након демолирајућег проласка грађевинске машине – оборена дворишна капија, оборени метални стубови, оштећења на фасади једне комшијске куће и гомила земље са ишчупаним тујама просута пред улазним вратима у кућу Слободана Павловића.

Слободан каже да претходне ноћи нису излазили из куће а да су размере оштећених и уништених ствари видели ујутро, те да процењује да им је причињена штета од око 500.000 динара.

- Мој брат од стрица је некад живео у Новом Саду па сам на делу њиховог плаца поред дворишта моје куће направио расадник украсног биља, уз њихову дозволу. Њихова кућа је одмах иза моје и користимо заједнички пролаз кроз моје двориште. Још 2011.године дао сам им паре да купе плац са друге стране своје куће, који излази на другу улицу, како би добили пролаз до своје куће. Ја им у сваком случају не бих забранио пролаз кроз моје двориште али они желе да продају кућу и онда да би било лакше решиво, да имају свој пут до куће. Синоћ, када ми је брат рекао да иселим расадник, питао сам јел могу у року од месец дана, а он је рекао може. Онда сам ја затражио сам да ми врати новац за плац које сам им дао за тај пут. Међутим, иако су ми дали месец дана рок за исељење, ноћас ми је расад прекопан багером, земља са тујама извађена и просута пред улаз у кућу, а капија прегажена. Да су рекли да ће то да ураде ја бих целе ноћи извлачио тује да спасим колико може - прича Слободан Павловић

Он тврди да је на плацу имао расандик са око 50.000 комада смарагдне тује, која кошта 10 динара по комаду па процењује да је штета од око пола милиона динара.

Нерегистрованим багером прекорачила брзину!

Како незванично сазнајемо, против Н.Ж. биће поднето више прекршајних пријава због ноћашњег инцидента. Једна прекршајна пријава биће поднета јер је утврђено да је багер који је возила био нерегистрован а друга јер је бежећи по граду прекорачила брзину. По свему судећи очекују је и пријаве за оштећење туђе ствари али будући да се тај прекршај гони по приватној тужби, оштећени морају прво да сами поднесу пријаве.

Задржан због напада на полицију!

Како незванично сазнајемо против Слободановог брата од стрица В.П. који је супруг Н.Ж.биће поднета кривична пријава за напад на овлашћено службено лице јер је по доласку полицајаца ометао њихов рад. Он је приведен и одређено му је задржавање до 48 часова.

Блиц


# полиција насиље хапшење кривична пријава Слободан Павловић багер
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима