Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Донација Европске уније Центру за социјални рад

rss

06.11.2014. извор: Општина Алексинац

Аутомобил Дачиа Сандеро и три лаптоп рачунара стигли су прошлог месеца у Центар за социјални рад општине Алексинац за потребе реализације активности на пројекту „Наш град је наш дом“.

Донација Европске уније Центру за социјални рад

Пројекат реализује Центар за социјални рад у партнерству са хуманитарном организацијом Дечје срце из Београда и локалном самоуправом, а финансира Европска унија кроз програм деинституционализације и социјалног укључивања особа са менталним и интелектуалним потешкоћама.

Протеклих месеци у оквиру пројекта организован је велики број састанака, семинара и фокус група, а захваљујући њему 15 особа са менталним и интелектуалним потешкоћама са територије Општине требало би да кроз процес деинституционализације започне самосталан живот у заједници.

Кроз програм подршке ментално и интелектуално ометеним особама, Европска унија додељује 2,3 милиона евра бесповратних средстава установама социјалне и здравствене заштите, организацијама цивилног друштва и локалним самоуправама у Србији.

У протеклих десет година Центар за социјални рад општине Алексинац учествовао је као носилац, партнер или пружалац услуга на осам пројеката, финансираних махом из ЕУ фондова.


# донација Центар за социјални рад аутомобил ЕУ
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима