Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Диван дан за алексиначко породилиште

rss

27.10.2015. Текст и фото: Душан Остојић

Данас је посебно леп дан за алексиначко здравство, за све будуће породиље у Алексинцу, као и за све запослене на алексиначкој гинекологији.

Диван дан за алексиначко породилиште

Стигла је опрема вредна 50.000 евра, и то захваљујући Фонду Б92 и Комерцијалној банци. Свечаност поводом тога била је одржана на одељењу алексиначке гинекологије. Директор опште болнице, др Горан Видић је уводним говором поздравио присутне званице и у име опште болнице се захвалио донаторима, Фонду Б92 и Комерцијалној банци.

Др Видић је указао на важност и вредност добијене опреме и истакао један занимљив податак, да су у току ноћи и дана пред саму свечаност у алексиначком породилишту порођене 4 бебе, што је својеврстан куриозитет.

Међу званицама су били сви водећи људи општине Алексинац, председник општине Ненад Станковић, народни посланик Далибор Радичевић, директор Дома здравља Родољуб Живадиновић, директор за медицинска питања др Драган Стаменковић, председник УО Опште болнице, Драгослав Ненадовић, директор Алексиначких рудника Богољуб Фуртула, директор Водовода, Драгиша Симић и директорка Фонда за здравство у Алексинцу Слободанка Јовановић.

Донаторе су представљали Веран Матић, из Фонда Б92, Горан Милићевић, извршни директор Комерцијалне банке и Зоран Митић, регионални менаџер Комерцијалне банке у Нишу.

У име донатора присутнима се обратио Веран Матић, директор Фонда Б92. У изјави за медије г. Матић је навео да је Фонд Б92 при крају мисије коју је започео, опремање породилишта у читавој Србији и да је потребно опремити још 25 породилишта како би цео посао био завршен.

У наставку свечаности присутни гости су погледали добијену опрему на којој су почасни гости залепили по једну плочицу са логоом акције Битка за бебе.

Свечаност је завршена изузетно лепо припремљеним коктелом.

Фото: Душан Остојић


# председник општине Драган Стаменковић Драгослав Ненадовић Далибор Радичевић Родољуб Живадиновић Ненад Станковић Драгиша Симић Богољуб Фуртула Комерцијална банка породилиште Веран Матић Општа болница Горан Видић Слободанка Јовановић Фонд Б92
@kombank @FondB92 @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима