Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Ало: Кори вратила нарко-дилера у Владу Србије!

rss

16.07.2015.

Министарство државне управе, на чијем је челу Кори Удовички, вратило је Милана Будимира, бившег портпарола некадашњег министра енергетике Петра Шкундрића у доба владе Мирка Цветковића, на посао у Министарство енергетике, иако је прошле године ухапшен због сумње да је био на челу групе која је производила и продавала марихуану!

Ало: Кори вратила нарко-дилера у Владу Србије!

Он је у том министарству добио посао саветника.

Будимир је члан СПС-а, а 19. јуна прошле године ухапшен је у акцији МУП-а и САЈ. Тужилаштво за организовани криминал подигло је 29. априла оптужницу против њега и још тројице сарадника због сумње да су од почетка 2014. до 18. јуна те године у Београду и Алексинцу организовали криминалну групу у заједно производили и држали канабис ради даље продаје.

- Кључну улогу имао је Будимир, који је финансирао производњу и гајење марихуане - пише у оптужници.

Ипак, и поред тога он је враћен на посао у Владу Србије. Како открива извор из Немањине 11, с обзиром на "осетљивост тематике" за мишљење је констатовано Министарство државне управе и локалне самоуправе, из којег је добијено решење по којем он остварује право из радног односа. Будимир тренутно нема нека посебна задужења и чека се окончање поступка против њега.

У министарству које води Кори Удовички објаснили су да нису имали избора, те да по закону могу да му дају отказ само ако му се на душу стави тежа повреда радне обавезе или ако је правоснажно осуђен на казну затвора од најмање шест месеци, што сада није случај.

Буџет за наредну годину открива постотак отказа у државној и јавној управи:

Дакле, док се не утврди кривица и не донесе пресуда министарство не може да му да отказ.

С друге стране, Будимир тврди да није крив.

- Стан у Далматинској улици, где је то пронађено, није мој. Изнајмио га је момак који је ухапшен и који је признао кривицу. Момке из Алексинца који су ухапшени никад нисам ни видео ни чуо, нити сам икада тамо био, што је и истрага показала. Ухапшен сам на први дан штрајка београдских адвоката и тад сам без адвоката полицији потписао нешто наивно, верујући им - тврди Будимир и додаје да његова бивша девојка, која ради у МУП-у, у УКП, а с којом је живео кад је ухапшен, може да каже какав је он криминалац.

- Највише информација откуд ја пред Специјалним судом могао би да да њен отац, пензионисани, али активни полицијски генерал Боро Бањац - тврди Будимир.

Бањац је рекао да не жели да "коментарише глупости".


# марихуана дрога Милан Будимир Кори Удовички
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима