Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Алексиначкој општини не прете поплаве

rss

28.02.2013. Извор: Радио Алексинац

Данас је одржана седница Штаба за ванредне ситуације општине Алексинац, а на дневном реду овог заседања нашло се шест тачака. Прихваћен је предлог решења о формирању стручно-оперативног штаба за одбрану од поплава на територији општине Алексинац, који је данас имао и прво заседање.

Општини Алексинац не прете поплаве, закључио Штаб за ванредне ситуације

Иако је последњих дана било доста падавина, општини Алексинац за сада не прете поплаве, први је закључак Штаба за одбрану од поплава. Задатак овог тела биће да прати стање на терену, руководи и координира субјектима заштите и спашавања од поплава на територији општине, али и да обезбеди средства за отклањање последица евентуалних поплава.

Чланови штаба су упознати и са формирањем Републичког штаба за одбрану од поплава, као и са Оперативним планом одбране од поплава за воде другог реда на територији општине Алексинац за 2013. годину, а презентован је и извештај стручне екипе о стању клизишта на територији МЗ Алексиначки Бујмир.

Такође, једногласно је донет закључак о исплати рачуна из сталне будзетске резерве ЈКП „Водовод и канализација“ за санацију водовода у МЗ Мозгово, ради спречавања ширења епидемије жутице.



# Алексиначки Бујмир
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима