Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Aleksinačkoj opštini ne prete poplave

rss

28.02.2013. Izvor: Radio Aleksinac

Danas je održana sednica Štaba za vanredne situacije opštine Aleksinac, a na dnevnom redu ovog zasedanja našlo se šest tačaka. Prihvaćen je predlog rešenja o formiranju stručno-operativnog štaba za odbranu od poplava na teritoriji opštine Aleksinac, koji je danas imao i prvo zasedanje.

Opštini Aleksinac ne prete poplave, zaključio Štab za vanredne situacije

Iako je poslednjih dana bilo dosta padavina, opštini Aleksinac za sada ne prete poplave, prvi je zaključak Štaba za odbranu od poplava. Zadatak ovog tela biće da prati stanje na terenu, rukovodi i koordinira subjektima zaštite i spašavanja od poplava na teritoriji opštine, ali i da obezbedi sredstva za otklanjanje posledica eventualnih poplava.

Članovi štaba su upoznati i sa formiranjem Republičkog štaba za odbranu od poplava, kao i sa Operativnim planom odbrane od poplava za vode drugog reda na teritoriji opštine Aleksinac za 2013. godinu, a prezentovan je i izveštaj stručne ekipe o stanju klizišta na teritoriji MZ Aleksinački Bujmir.

Takođe, jednoglasno je donet zaključak o isplati računa iz stalne budzetske rezerve JKP „Vodovod i kanalizacija“ za sanaciju vodovoda u MZ Mozgovo, radi sprečavanja širenja epidemije žutice.



# Aleksinački Bujmir
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima