Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Алексинац предњачи по сметлиштима, али и по акцијама чишћења

rss

11.12.2011. Извор: Танјуг, Алексинац.Нет

У оквиру акције "Пријавите локацију за чишћење", до сада је пријављено укупно 573 сметлишта широм Србије, а за чишћење прихваћено 499 локација, саопштило је данас Министарство заштите животне средине, рударства и просторног планирања.

Пријављена 573 сметлишта широм Србије
Укупно су очишћене 183 пријављене локације, а три су још у фази чишћења.

Од уклоњених сметлишта, 22 је било на територији општине Прокупље, 20 у општини Алексинац, 14 у београдској општини Чукарица, 11 у општини Нови Београд, девет на територији београдске општине Палилула, по осам на територији београдске општине Раковица и опстине Кладово.

Очишћено је и седам сметлишта у Нишу, шест у Мајданпеку, по пет у београдским општинама Врачар и Земун, као и у Зрењанину и Новом Саду, по четири на Вождовцу, као и у Суботици и Рековцу, по три у Смедеревској Паланци, Убу, Крушевцу и у београдској општини Звездара.

По два смтлишта су уклоњена у Кикинди, Мионици, Куршумлији, Ковачици, Бојнику, Новом Пазару, Смедереву, као и у београдским општинама Стари Град и Гроцка.

По једно сметлиште очишћено је у београдским општинама Савски Венац и Младеновац, у Пожеги, Аранђеловцу, Сомбору, Великој Плани, Тутину, Ивањици, Малом Зворнику, Чачку, Деспотовцу, Чајетини, Ужицу, Врању, Вршцу и Краљеву.

У фази чишћења су три сметлишта - по једно у Сопоту, Трстенику и Тутину.

Стигле су пријаве из више од 100 општина, а највећи број из Кладова, Мајданпека, Голупца, Београда, Прокупља и Алексинца.

Потсетимо да су и грађанске иницијативе доживеле успех, а ту пре свега мислимо и на акције које је организовала група Гром.

Коментара: 0


# Алексинац општина Београд Прокупље Нови Београд
@ 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима