Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Aleksinac prednjači po smetlištima, ali i po akcijama čišćenja

rss

11.12.2011. Izvor: Tanjug, Aleksinac.Net

U okviru akcije "Prijavite lokaciju za čišćenje", do sada je prijavljeno ukupno 573 smetlišta širom Srbije, a za čišćenje prihvaćeno 499 lokacija, saopštilo je danas Ministarstvo zaštite životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja.

Prijavljena 573 smetlišta širom Srbije
Ukupno su očišćene 183 prijavljene lokacije, a tri su još u fazi čišćenja.

Od uklonjenih smetlišta, 22 je bilo na teritoriji opštine Prokuplje, 20 u opštini Aleksinac, 14 u beogradskoj opštini Čukarica, 11 u opštini Novi Beograd, devet na teritoriji beogradske opštine Palilula, po osam na teritoriji beogradske opštine Rakovica i opstine Kladovo.

Očišćeno je i sedam smetlišta u Nišu, šest u Majdanpeku, po pet u beogradskim opštinama Vračar i Zemun, kao i u Zrenjaninu i Novom Sadu, po četiri na Voždovcu, kao i u Subotici i Rekovcu, po tri u Smederevskoj Palanci, Ubu, Kruševcu i u beogradskoj opštini Zvezdara.

Po dva smtlišta su uklonjena u Kikindi, Mionici, Kuršumliji, Kovačici, Bojniku, Novom Pazaru, Smederevu, kao i u beogradskim opštinama Stari Grad i Grocka.

Po jedno smetlište očišćeno je u beogradskim opštinama Savski Venac i Mladenovac, u Požegi, Aranđelovcu, Somboru, Velikoj Plani, Tutinu, Ivanjici, Malom Zvorniku, Čačku, Despotovcu, Čajetini, Užicu, Vranju, Vršcu i Kraljevu.

U fazi čišćenja su tri smetlišta - po jedno u Sopotu, Trsteniku i Tutinu.

Stigle su prijave iz više od 100 opština, a najveći broj iz Kladova, Majdanpeka, Golupca, Beograda, Prokuplja i Aleksinca.

Potsetimo da su i građanske inicijative doživele uspeh, a tu pre svega mislimo i na akcije koje je organizovala grupa Grom.


# Aleksinac opština Beograd Prokuplje Novi Beograd
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima