Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Алексинац добија средства за социјалне услуге

rss

12.12.2010.

У петак, 10. децембра, у Палати Србије, представници 70 најсиромашнијих општина у Србији потписали су уговоре са министром рада и социјалне политике, Расимом Љајићем, о додели средстава за програме развоја социјалних услуга и помоћи најугроженијим категоријама становништва.

У име алексиначке општине, која је код Министарства рада и социјалне политике конкурисала са пројектом „За лепшу старост“, уговор је потписао председник Иван Димић.

Пројекат наше општине „За лепшу старост“ бави се смањењем сиромаштва старих лица, једне од најугроженијих категорија становништва у алексиначкој општини, преко увођења нових услуга помоћи и подршке старима на нивоу општине.

Реализацијом пројектних активности на терену у градској и сеоским срединама биће унапређена социјална заштита и квалитет живота старих лица у овој локалној заједници.

Циљна група пројекта су стара лица са преко 65 година са подручја алексиначке општине, где проценат популације старих у односу на осталу популацију износи 22%, што је знатно више од републичког просека.

Средства за реализацију програма развоја социјалних услуга и помоћи најугроженијим категоријама становништва у 70 најсиромашнијих општина у Србији, у износу од 367 милиона динара, обезбедило је Министарство рада и социјалне политике.

- Настојали смо да овај пакет не буде само помоћ најугроженијима, већ и да помогне општинама у повећању броја запослених, што је и постигнуто, јер ћемо помоћу њега запослити 850 људи - навео је Љајић.


# Иван Димић општина
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима