Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Aleksinac dobija sredstva za socijalne usluge

rss

12.12.2010.

U petak, 10. decembra, u Palati Srbije, predstavnici 70 najsiromašnijih opština u Srbiji potpisali su ugovore sa ministrom rada i socijalne politike, Rasimom Ljajićem, o dodeli sredstava za programe razvoja socijalnih usluga i pomoći najugroženijim kategorijama stanovništva.

U ime aleksinačke opštine, koja je kod Ministarstva rada i socijalne politike konkurisala sa projektom „Za lepšu starost“, ugovor je potpisao predsednik Ivan Dimić.

Projekat naše opštine „Za lepšu starost“ bavi se smanjenjem siromaštva starih lica, jedne od najugroženijih kategorija stanovništva u aleksinačkoj opštini, preko uvođenja novih usluga pomoći i podrške starima na nivou opštine.

Realizacijom projektnih aktivnosti na terenu u gradskoj i seoskim sredinama biće unapređena socijalna zaštita i kvalitet života starih lica u ovoj lokalnoj zajednici.

Ciljna grupa projekta su stara lica sa preko 65 godina sa područja aleksinačke opštine, gde procenat populacije starih u odnosu na ostalu populaciju iznosi 22%, što je znatno više od republičkog proseka.

Sredstva za realizaciju programa razvoja socijalnih usluga i pomoći najugroženijim kategorijama stanovništva u 70 najsiromašnijih opština u Srbiji, u iznosu od 367 miliona dinara, obezbedilo je Ministarstvo rada i socijalne politike.

- Nastojali smo da ovaj paket ne bude samo pomoć najugroženijima, već i da pomogne opštinama u povećanju broja zaposlenih, što je i postignuto, jer ćemo pomoću njega zaposliti 850 ljudi - naveo je Ljajić.


# Ivan Dimić opština
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima