Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Завршено првенство Међуопштинске стонотениске лиге за 2016/2017.

rss

11.06.2017. Текст и фото: Томислав Брзаковић

Међуопштинску стонотениску лигу, чине 10 екипа, са више од 50 играча.
Поред редовног такмичења организују се и појединачна такмичења.
Златне медаље, пехар и дипломе, заслужено су припале СТК-у “Јастребац“.

Завршено првенство Међуопштинске стонотениске лиге за 2016/2017.

Када је лане, у Тешици, одржан мајски Међуопштински Стонотениски турнир, између Алексинца и Соко Бање, договорено је да се формира стална Међуопштинска СТК лига. И већ јула месеца 2016. у Алексинцу је реализован договор.

Основана је Међуопштиска лига која има 10 екипа, са више од 50 чланова. То су: СТК “Шуматовац“ (Алексинац), СТК “Језеро“ (Бован), СТК “Краљево“ (Краљево), СТК “Трубаревац“ (Трубаревац), СТК “Соко“, “Панда шоп“ и „Бони“ (Соко Бања), СТК “Јастребац“ (Тешица), СТК “Наисус“ и „Наисус“II (Ниш).

Такмичење се одвија по принципу гост—домаћин. Тако да се чланови екипа међусобно, поред такмичења друже и уједно упознају, место домаћина организатора. Крајем 2016. Општински стонетиниски савез Алексинца, је организовао и појединачно такмичење, са играчима члановима лиге, у конкуренцији сениора и играча млађих категорија.

Интенција Општинског стонотениског савеза је да се укључе још екипе из Месних заједница, општине Соко Бање и Алексинца, као и града Ниша. С једне стране то би допринело окупљању младих да покажу свој таленат и склоност за стони тенис, да се друже, а не да иду по кафићима и уживају у пороку. Седиште лиге је у Алексинцу и њоме руководи председник Техничко такмичарске Комисије Милан Живић. Такмичење, у 2017/18. години, се наставља почетком октобра.
 

УСПЕХ ЗА ПАМЋЕЊЕ

А сада реч две о такмичењу Међуопштинске стонотениское лиге за 2016/2017. годину.

Као што смо рекли, Лигу чине 10 екипа и игра се по систему гост—домаћин. Да би сам ток такмичења, био што интересантнији и повећао жеље за победама и освајање шампионске титуле, уведена је новина. До прошле године, победник је била она екипа, која је у јесењем и пролетњем делу такмичења, имала најбоље резултате. Сада ће се победник проглашавати два пута годишње, у пролетњем и јесењем делу такмичења.

Ове године освајач пролетњег дела такмичења, је екипа СТК “Јастребац“ из Тешице. Били су убедљиво најбољи и заслужено понели „шампионску“ титулу Међуопштинског стонотениског Савеза, Алексинца, Соко Бање и Ниша. Били су неприкосновени и као домаћини и као гости. Успех који су постигли је за „памћење, а остварени резултати могли би да се подведу под рубриком „веровали или не“. Ово тим пре што су ранијих година, увек таворили у доњем делу табеле, или били „фењераши“. Од 9 утакмица остварили су 9 победа, ниједан пораз и сет разлику 36—7 и освојили максималних 18 поена. О томе уместо речи најбоље говори Табела у прилогу.

За освојено прво место, окитили су се златним медаљама, пехаром и дипломама, које им је недавно на пригодној свечаности, уручио Јован Живић, председник општинског стонотениског Савеза Алексинца.

Овај успех који су постигли стонотенисери СТК “Јастрепца“ (на слици с лева на десно: Никола Младеновић, Бојан Стојановић, Бранислав—Багзи Младеновић, Бојан Стаменковић и Марко Златановић), уписан је“златним“ словима у „анале“, као наук будућим генерацијама, како се треба борити и бранити боје Клуба, чије име носе.

Сребрне медаље и дипломе, освојила је екипа „Наисус - II (Niš), док су се бронзаним медаљама и дипломама, окитили чланови екипе „Соко“ из Соко Бање. Златне, сребрне и бронзане медаље, пехар и дипломе обезбедио је Општински стонотениски Савез Алексинца

Ко ће се на крају јесењег дела такмичења окитити златним, сребрним и бронзаним одличјима, сазнаћемо у првој половини децембра месеца, када ће наши верни читаоци сајта Алексинац.нет, бити благовремено обавештени.


# Алексинац Ниш Јован Живић Стони тенис Тешица Бован Сокобања Краљево Алексинац.Нет Милан Живић Међуопштинска стонотениска лига
@aleksinacnet @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима