Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Запослили капитена, изгубили играча

rss

08.03.2015. Текст и фото Душан Стевановић

Када су кошаркаши Напретка истрчали на терен у Ужицу без капитена Шикмана, сви су се запитали о чему се ради.

Запослили капитена, изгубили играча

Наравно, резултат је био у првом плану и страх да се не изгуби још једна утакмица која би угрозила поход на врх. Шикман није повређен и не штрајкује.

Да би га задржали у својим редовима, управа Напретка га је запослила у Грамеру. И то је, потпуно, исправан потез. За сваку похвалу. Младић је много допринео успеху алексиначког спорта.

Али код Немца нема лабаво. Арбајт и само арбајт. Брига њега, што је Шикман један од најбољих кошар каша у лиги. Мора да се ради...

Ипак и без њега, Напредак је победио, на врућем терену, Слободу из Ужица резултатом 81 76 са ( 45 30 ). Овог пута, одличну партију је пружио Воркапић са 14 поена, као и Миладиновић са 12, док су Стаменковић и Стевановић постигли по 16 кошева.

Код домаћина, Копривица је постигао 19, а Анђић 15 кошева.

Кошаркаши Јастреба играју у недељу, у Спортској хали, где дочекују петопласирани Радник из Сурдулице Утакмица почиње у 19 часова и позивају се сви љубитељи кошарке, да својим навијањем помогну Јастребу да дође до нове победе.

Детаљније о 20. колу 2. КЛС

Коментара: 10


# кошарка Драгољуб Шикман Јастреб КК Напредак КК Слобода КК Ужице
@KKNapredakAl @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+1) (-4)

    ???? 08.03.2015.
    Како то управа спортског колектива запошљава играче у приватним фирмама које су у страном власништву?
    Спрега политике, спорта и капитала. Када је тако у малим клубовима можемо мислите шта се ради у наша два највећа клуба.

  • (+1) (-7)

    Delija 08.03.2015.
    Na koja dva mislis ? Zvezda i Metalac ?

  • (+1) (-8)

    Grobar 08.03.2015.
    mislio je na Partizan, a verovatno i FMP

  • (+1) (-3)

    Na Zvezdu i Metalac naravno. 08.03.2015.
    Ako je iko imao nedoumica oko toga kako se zaposljava u Grameru sada je procitao odgovor.

  • (+1) (-1)

    Mirko 08.03.2015.
    Pisac ovog teksta dovoljno ima godina da zna kako su se zadnjih tridesetak godina zaposljavali istaknuti sportisti u Aleksincu. Neko u Frad, neko u opsstinu,neko u Fahop, jedan dojuce visoki funkcioner DS u skolu, neko u Betonjerku...a sad kao to neobicno jel da?

  • (+1) (-4)

    Autor teksta 09.03.2015.
    Nerazumem , zašto se ne potišeš svojim pravim imenom . Tačno je da pratim prilike u Napretku čitavih 40 godina .Naravno da ništa nije novo , što se istaknuti sportisti tako zapošljavaju . Nije mi jasno , ni zašto nisi rekao imena onih od ranije . Da , tačno je
    da je Miću Veljkovića , zvanog Doljevac doveli Mića Projović i kum Svitac jer je bio odličan bek i trojkaš .To nema nikakve veze sa politikom i njegovim kasnijim ambicijama . Ljudi nisu krivi zbog toga .Raičevića su zaposlili u Betonjerci .Mnogo ranije Pavković je kao košarkaš radio u FRAD-u ,a posle u Fahopu , Čudić ,takodje . Za opštinu se ,trenutno , ne sećam .Pokojnog Džimija iz Knjaževca su , namerno i oženili da bi tu ostao .Pa , to je sve sportski .Treba reći da su u Napretku ponikli i ugledni doktor i sada narodni poslanik Branislav Rančić sa Al. Rudnika,novinar Politike Toma Todorović.To je klub od ugleda i ogromne tradicije i niko nema pravo da ga omalovažava

  • (+1) (-2)

    Zamena teza. 09.03.2015.
    Klasicna zamena teza i pokusaj da se odbrani neodbranjivo. Svi ti primeri sem Raicevica, koji je zaposljen pre nepunih 10 godina, su iz nekih vremena kada su opstina ili drzava rukovodili firmama. Ovde je rec o zaposljavanju u stranoj privatnoj firmi nekim zaobilaznim putem a ne onim kojim bi trebalo da se ide.

  • (+1) (-1)

    Miroljub 09.03.2015.
    Baš su ga usrećili što ga zaposlili u Gramer!Što ga ne ''udomiše'' pa ga ne zaposliše u neku državnu firmu?'Bem te firmo!

  • (+1) (-4)

    Rista 09.03.2015.
    Pa ovo je bruka i sramota,zaista.Pa nije na tenkove skakao pa da njemu odmah daju posao.Kako je mogao biti primljen u Gramer samo on a?Otkud sad da se opstina mesa u privatne firme,a kad obicni gradjani traze poso tad ne moze!Ovo je za osudu jer se ovim direktno krse ljudska prava na jednakost i ravnopravnost.

  • (+1) (-3)

    Ужас. 09.03.2015.
    Уместо да господа општинари гледају да упосле у ЈАВНИМ ПРЕДУЗЕЋИМА А НЕ ДА СЕ МЕШАЈУ У РАД ПРИВАТНИХ ФИРМИ, незапослене родитеље са више деце, самохране родитеље, инвалиде они запошљавају момка који је ионако примао плату за своје играње кошарке од стране КК.


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима