Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Борба у Алексинцу трајала до последњих секунди, Напредак изгубио

rss

09.02.2020. Јужне вести

На корак од тријумфа над једним од најбољих тимова Кошаркашке лиге Србије био је КК Напредак, пошто је током доброг дела утакмице одигране у алексиначкој Спортској хали водио. Ипак, у завршној четвртини ужичка Слобода је преокренула и на крају славила, резултатом 84:80.

Борба у Алексинцу трајала до последњих секунди, Напредак изгубио

Гости су отворили меч фуриозно, са две тројке Ђорђа Пажанина. На другој страни се домаћи никако нису снашли и за првих пет минута на терену убацили само једну двојку. Ипак, у наставку су заиграли много боље, везали су 10 поена и до краја деонице пришли ривалу на четири поена заостатка.

Потпуни егал виђен је у наставку, Напредак је по први пут на мечу повео у 18. минуту и наставио да увећава вођство, па је током доброг дела 3. квартала имао и двоцифрену предност. Ужичани су успели да је умање у завршници, па је пред завршни период меча на семафору стајало 67:61.

Слобода је изједначила већ у првом минуту последње деонице. Алексиначни се нису дали, водила се велика борба на паркету Спортске хале, а домаћин је био на нули или у плусу све до 38. минута.

Девет секунди пре краја утакмице Слобода је водила са 82:80, али је имала и напад, а у силној жељи да им сав труд не падне у воду Алексинчани су претерали, па је Димитрије Раичевић направио неспортску личну грешку над Тадијом Тадићем. Оба слободна бацања је искористио некадашњи члан младе репрезентације Србије, која се окитила европским златом, и тако ставио тачку на овај дуел.

Најбољи у домаћем саставу био је 21-годишњи Лука Гашић, који је постигао 20 поена, уз осам асистенција и тако пружио најбољу партију у сезони.

Након два везана пораза тим из Алексинца пао је на 8. позицију Кошаркашке лиге Србије.

Следећи меч Напредак ће одиграти већ у уторак, 11. фебруара, када ће гостовати петопласираној Младости у Земуну. Након тога ће чланови Кошаркашке лиге Србије који нису успели да се пласирају на Куп Радивоја Кораћа одмарати, пошто ће се остали од 13. до 16. фебруара у нишкој хали "Чаир" борити за "Жућкову левицу".


# кошарка Напредак КК Слобода КК Ужице
@KKNapredakAl @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима