Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Велики успех на 11. Интернационалном турниру "Роби Рајх Опен 2015"

rss

17.02.2015. Џудо и џиу џицу клуб НИФ Алексинац

Велики успех алексиначких бораца на 11. Интернационалном турниру "Роби Рајх Опен 2015" у Марибору, у Словенији

Велики успех на 11. Интернационалном турниру "Роби Рајх Опен 2015"

У суботу и недељу, 14. и 15. 02. 2015. год. у спортском центру "Лукно" у Марибору у Словенији одржан је 11. Интернационални џиу џицу турнир "Роби Рајх 2015" на коме је наступило 29 клубова из 9 држава Европе: Аустрије, Пољске, Италије, Хрватске, БиХ, Црне Горе, Србије, Македоније и Словеније.

На овом, веома јаком турниру, алексиначки клуб је наступио са 4 такмичара у млађим категоријама: пионира, кадета и јуниора, и остварио велики успех освојивши две златне и једну бронзану медаљу.

Златне медаље освојили су: Никола Петровић из Моравца у категорији пионири -31кг и Филип Трајковић из Алексинца у категорији кадета -73кг.

Бронзану медаљу освојио је Никола Трајковић из Алексинца у категорији јуниора -77кг.

Четврти такмичар, Милан Стефановић из Алексинца је после две остварене победе обновио повреду десног рамена тако да није могао да настави даље такмичење те је остале борбе морао да преда, тако да је заузео 4. место.

Одлазак и учешће на ово такмичење финансирали су родитељи и клуб из сопствених средстава, обзиром да још увек нису склопљени уговори између клубова и Општине Алексинац, тако да је управа нашег клуба била принуђена да смањи број такмичара са 8 на 4 такмичара, иако су остала 4 такмичара испунила све услове за овај турнир.

Након турнира у недељу 15. 02. 2015. год. на предлог и у организацији џиу џицу Савеза Словеније одржане су заједничке припреме за Светско првенству за јуниоре и кадета које ће се одржати у Атини маја 2015. године. На припремама су учествовали чланови Репрезентације Аустрије, Словеније, Србије и Македоније. Припреме је водио Селектор Репрезентације Словеније Горазд Топлак. На припремама су учествовали двојица Репрезентативаца Србије из нашег клуба: Никола Трајковић у категорији јуниора -77кг и Филип Трајковић у категорији кадета -73кг, који ће у Атини бранити боје наше земље. 

 


# џиу џицу Никола Трајковић Филип Трајковић N&F џиу џицу клуб НИФ Марибор Словенија Никола Петровић борилачки спортови
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима